Evenimentul Zilei > International > Premieră ISTORICĂ! Catedrala catolică Sf. Rumboldb va TRANSMITE un APEL ISLAMIC la RUGĂCIUNE
Premieră ISTORICĂ! Catedrala catolică Sf. Rumboldb va TRANSMITE un APEL ISLAMIC la RUGĂCIUNE

Premieră ISTORICĂ! Catedrala catolică Sf. Rumboldb va TRANSMITE un APEL ISLAMIC la RUGĂCIUNE

Duminica va fi pentru prima dată în istorie când Catedrala St. Rumbold din oraşul Malines va transmite un apel islamic la rugăciune, ca parte a unui mare concert de pace.

Concertul este organizat pentru a comemora sfârșitul Marelui Război. Vor participa cel puțin cinci coruri cu aproximativ 180 de cântăreți: Corul Catedralei, Salvocalee și Vokalis (Mechelen), Cantate (Aarschot) și Musica Nova (Boom / Wilrijk), informează ziarul HLN.

Chemarea la rugăciune, în mod obișnuit, este auzită doar în moschei, dar duminică se va auzi apelul pentru musulmani şi din catedrala catolică a oraşului.

Apelul islamic la rugăciune face parte din concertul din catedrală. "Cu acest concert vrem să facem un apel universal pentru pace, dreptate și umanitate pentru toată lumea", spune organizatorul.  În afară de chemarea islamică la rugăciune, Kaddisjul evreu va fi, de asemenea, jucat în biserica catolică. Toate biletele pentru concert au fost deja vândute.