Accidentul a avut loc miercuri,  în satul Telman din Regiunea Autonomă Evreiască din estul Rusiei, probabil din cauza unei defecţiuni a echipamentului de protecţie.

Răniţii au fost transportaţi la un spital militar din regiunea vecină Habarovsk, a precizat un reprezentant al serviciului de intervenţii de urgenţă.

Soldaţii făceau parte din forţele de construcţii feroviare, care se pregăteau pentru realizarea rapidă a infrastructurii de uz militar.

Asemenea grave accidente s-au produs și în alte țări. Astfel, un pod s-a prăbuşit în timp ce era traversat de cel puţin două vehicule, luni în sudul Franţei.

Este probabil ca nouă persoane să fi fost implicate în incident, petrecut în cursul dimineţii în localitatea Mirepoix-sur-Tarn. Serviciul de pompieri din departamentul Haute-Garonne. Două dintre ele sunt în stare critică.

Procurorul Dominique Alzeari a declarat presei că două vehicule „cu siguranţă” se aflau pe pod în momentul prăbuşirii şi poate chiar trei.

Un oficial al serviciului de pompieri a declarat pentru BFMTV că aproximativ 70 de pompieri au fost mobilizaţi la faţa locului, ajutaţi de scafandri, o unitate de câine şi trei elicoptere.

Podul, aflat pe un drum regional, avea 155 de metri lungime şi fusese construit în 1931, conform postului de radio local France Bleu.

Un raport întocmit pentru Senatul francez anul trecut, după ce 43 de persoane au murit în prăbuşirea unui pod de pe o autostradă în Genova în Italia vecină, a constatat că cel puţin 25.000 de poduri de pe teritoriul Franţei au deficienţe structurale.

Dar primarul din Mirepoix-sur-Tarn, Eric Oget, a declarat că podul care s-a prăbuşit a fost renovat complet în 2003 şi a fost verificat periodic de autorităţile locale.

„Este o imagine catastrofală, nu ştiu ce să spun, sunt şocat”, a spus primarul, potrivit agerpres.ro.