Evenimentul Zilei > EVZ Special > Catanga a murit cu un mare regret. Cea mai mare durere a artistei
Catanga a murit cu un mare regret. Cea mai mare durere a artistei

Catanga a murit cu un mare regret. Cea mai mare durere a artistei

Vineri dimineață, showbiz-ul românesc a fost zguduit de o veste teribilă. Celebra Cornelia Catanga a murit. Aceasta fusese infectată cu coronavirus.

În noaptea de joi spre vineri, Cornelia Catanga, una dintre cele mai apreciate artiste din România, a murit. Aceasta fusese internată la Spitalul Universitar după ce a fost infectată cu coronavirus.

Tragica veste a fost dată de jurnalista Mara Bănică. Mara Bănică, postare pe Facebook: Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte”, a scris jurnalista, într-o postare pe rețele sociale.

Cornelia Catanga a murit. Artista a avut o copilărie grea

Cornelia Catanga a fost una dintre cele mai apreciate și iubite artiste din România. Cu toate că artista a avut o carieră de invidiat și era foarte iubită de către publicul ei, celebra artistă nu a avut o viață deloc ușoară, iar copilăria sa a fost marcată de lipsuri și neajunsuri. Pentru a ajunge să devină o adevărată stea, Cornelia Catanga a fost nevoită să facă eforturi supra-omenești.

Într-un interviu acordat EvZ, artista povestea că drumul său în viața personala și profesională nu a fost deloc ușor.

„Mulți cred că am ajuns aici peste noapte, ca alții care sunt azi pe radio. Dar drumul meu atât în muzică, cât și în viață, a fost greu. Tata a plecat când eu aveam nouă luni, mama a fost nevoită să mă crească singură. Am muncit de mică, cântam la acordeon, care pe atunci era cât mine”, povestea artista.

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga.

În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului. Județul Prahova.

În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaboreaza un an, ca solist instrumentist.

În 1971 cântă pentru prima dată alaturi de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică.

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arșinel.