Evenimentul Zilei > Politica > Cătălin Predoiu: „Ruşine, dle ministru Iordache! Ruşine, dle Dragnea!”
Cătălin Predoiu: „Ruşine, dle ministru Iordache! Ruşine, dle Dragnea!”

Cătălin Predoiu: „Ruşine, dle ministru Iordache! Ruşine, dle Dragnea!”

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu le-a transmis ministrului Justiţiei, Florin Iordache, şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să le fie ruşine, în contextul în care Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală şi un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

"Ruşine, dle ministru Iordache! Ruşine, dle Dragnea! Votul din decembrie nu vă permite bătaia de joc la adresa intereselor pe termen lung ale naţiunii!", a scris Predoiu, marţi, pe Facebook. 

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. 

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la Palatul Victoria. 

De asemenea, Executivul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. 

"Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi, este vorba de Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 296 Cod Penal şi a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă am făcut şi am pus în concordanţă deciziile Curţii Constituţionale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a spus Iordache.