Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cât timp va sta Fulgy, fiul Clejanilor, la psihiatrie. A fost internat fără voia sa, după un scandal de pomină
Cât timp va sta Fulgy, fiul Clejanilor, la psihiatrie. A fost internat fără voia sa, după un scandal de pomină

Cât timp va sta Fulgy, fiul Clejanilor, la psihiatrie. A fost internat fără voia sa, după un scandal de pomină

Fulgy se află internat la psihiatrie și va fi evaluat la câteva zile pentru ca medicii să constate dacă starea lui de sănătate s-a îmbunătățit și poate fi externat.

Fulgy, fiul Clejanilor, a ajuns la spital, după ce a avut o atitudine violentă în timpul unui scandal de pomină. Comportamentul deplasat al tânărului i-a determinat pe părinții săi să cheme poliția. În fața oamenilor legii, Fulgy a avut un comportament agresiv, care a dus la internarea sa la Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”. Așadar, el a ajuns pe mâna medicilor fără să-și fi dat acordul, pentru că situația o impunea.

Fulgy va fi evaluat și tratat la Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”

„Procedura de internare nevoluntară se aplică numai după ce toate încercările de internare voluntară au fost epuizate”, conform art.53 din Legea nr. 487/​2002, citat de cancan.ro.

„Propunerea de internare nevoluntară, întocmită potrivit prevederilor art. 58, este analizată de către o comisie special constituită în acest sens, în termen de cel mult 48 de ore de la primirea propunerii, după examinarea persoanei respective, dacă aceasta este posibilă”, se arată în art. 61 din Legea nr. 487/​2002”.

Pacienții care ajung la Secțiile de Psihiatrie, fără acordul lor, trebuie să fie evaluați periodic, dar nu la un interval mai mare de cinci zile. „Ținând cont de faptul că legiuitorul nu precizează cu exactitate ce fel de zile sunt, considerăm că acest număr maximal de 5 zile reprezintă zile calendaristice”, conform e-psihiatrie.ro.

Punctul de vedere al polițiștilor, după intervenția în acest scandal

„În seara de 06 iunie 2021, la Secția 11 Poliție s-a prezentat un bărbat, care a sesizat faptul că fiul său îl amenință atât pe el cât și pe alte persoane prin intermediul rețelelor de socializare, dar și că tânărul a afirmat că intenționează să își facă rău.

Polițiștii l-au depistat și l-au condus la sediul subunității pentru stabilirea situației de fapt și de drept. Având în vedere că tânărul a manifestat un comportament recalcitrant și agresiv, pe parcursul interacțiunii, a fost transportat la o unitate spitalicească pentru îngrijiri de specialitate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul savârșirii infracțiunii de amenințare”, se preciza într-un comunicat al poliției, după scandalul în care a fost implicat Fulgy.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.