Cât te costă să întâmpini 2012 departe de casă

Cât te costă să întâmpini 2012 departe de casă

Escapada de Revelion vă va scoate din buzunar câteva sute de euro, indiferent dacă părăsiţi sau nu România. Un sejur pe Valea Prahovei este chiar mai scump decât o minivacanţă la Viena.

Cei care vor să întâmpine noul an în Poiana Braşov sau în Predeal ar trebui să ştie că preţurile nu sunt deloc mici. Un pachet de Revelion, care include patru nopţi de cazare în cameră dublă la hotelul Piatra Mare din Poiană, de patru stele, mic dejun, cină şi masa festivă, costă 2.592 de lei de persoană, respectiv circa 600 de euro, mai mult decât o excursie de cinci zile la Viena. Şi la Predeal tarifele pentru Revelion sunt destul de piperate.Un pachet turistic asemănător te costă circa 2.100 de lei la un hotel de trei stele.

Dacă ocoliţi staţiunile din Valea Prahovei aveţi şanse să daţi şi peste preţuri mai bune, iar dacă nu ţineţi prea mult ca hotelul sau pensiunea să aibă cel puţin trei stele sau margarete, după caz, puteţi petrece o vacanţă de Revelion destul de reuşită achitândpuţini bani pe masă şi cazare. De exemplu, la Sibiu, la o pensiune de trei margarete vei achita circa 332 de lei, asta dacă reuşeşti să strângi alţi 13 prieteni care să te însoţească şi dacă vă aprovizionaţi cu mâncare dintr-un supermarket. Ceva mai scump este un Revelion la o cabană din Arieşeni, dacă vrei să nu-ţi baţi capul cu cina festivă din noaptea dintre ani. Vei plăti în acest caz circa 650 de lei. Revelionul în străinătate: ieftin la bulgari

Vacanţa de Revelion petrecută peste hotare nu trebuie să fie scumpă, mai ales dacă optaţi pentru o mică escapadă la bulgari, sârbi sau unguri. Vecinii de la sud de Dunăre sunt cunoscuţi pentru preţurile mici pe care le practică. Patru nopţi la vă costă circa 240 de euro, incluzând aici cazarea la un hotel de trei stele în regim de demipensiune şi masa festivă. La această suma mai trebuie să adăugaţi 70 de euro transportul cu autocarul dus-întors, precum şi ski-pass-ul, care vă va permite să profitaţi de pârtiile care însumează circa 75 de kilometri. Un Revelion sârbesc vă va scoate din buzunar 363 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

O excursie de 5 zile prin capitalele europene la finalul anului ar putea fi exact ceea ce vă trebuie pentru a începe 2012 cu zâmbetul pe buze. Trebuie să ştiţi, însă, că nu este deloc ieftin să întâmpini noul an la Viena, Paris, Roma sau Lisabona. În orice variantă nu scăpaţi mai ieftin de 500 de euro de persoană. Ceva mai exotică este o excursie în ţara lui Vladimir Putin. Şapte zile în Sankt Petersburg şi Moscova costă în jur de o mie de euro, incluzând în preţ atât toate chetuilelile legate de transport şi cazare, cât şi cina festivă şi partea turistică.

Un pachet de city-break de Revelion mai ieftin are ca destinaţie Instanbulul. Potrivit ofertei agenţiei Paralela 45, cinci zile în oraşul turcesc vă scoate din buzunar circa 460 de euro. Mai ieftin de atât nu este decât o escapadă la Budapesta, respectiv circa 300 de euro, fără transport.

Românii cu ceva mai mulţi bani care vor să întâmpine 2012 pe plajă au întotdeauna posibilitatea unei excursii de 11 zile în Thailanda. Preţul unui pachet turistic, care include biletul de avion, cazarea la hoteluri de cinci stele, demipensiune, intrarea la obiective turistice, pleacă de la 1.600 de euro. Pentru Mexic, Cuba şi Republica Dominicană cheltuielile trec de două mii de euro de persoană.

Citiţi şi:

  • Află de ce reduceri beneficiezi dacă îţi cumperi din timp vacanţa de Crăciun
  • Cât sunt dispuşi românii să cheltuiască pentru o vacanţă