Evenimentul Zilei > Social > Cât rezistă virusul pe telefon? Ce trebuie să facem pentru a-l curăţa eficient
Cât rezistă virusul pe telefon? Ce trebuie să facem pentru a-l curăţa eficient

Cât rezistă virusul pe telefon? Ce trebuie să facem pentru a-l curăţa eficient

Specialiştii au anunţat că temutul virus din China ar putea supravieţui pe suprafeţe chiar şi 9 zile, astfel că se recomandă ca telefonul, unul dintre cele mai utilizate dispozitive moderne, să fie curăţat cât mai des.

Daily Star anunţă că este ideal să ne curăţăm telefonul le fel de des cum procedăm cu mâinile. Un specialist în Boli infecţioase şi Imunologie citat de Daily Mail atenţionează că virusul este la fel de contagios de pe orice suprafaţă cum este şi de pe mâini.

Statisticile arată că în Marea Britanie o persoană poate ajunge să intre în contact şi de 2.617 ori cu propriul telefon, astfel că Pr. Nigel McMillan, de la Universitatea Griffith, a precizat că este periculos dacă nu îl curăţăm.

„Nu trebuie să îl punem peste tot dacă putem evita asta. Telefonul trebuie curăţat ori de câte ori îl atinge cineva, mai ales că virusul poate trăi pe el mai des decât ne imaginăm”, a precizat profesorul.

Este eficientă şi dezinfectarea cu alcool de cel puţin 70 grade, dar este contraindicată dezinfectarea cu clor, întrucât aceasta din urmă poate afecta telefonul.