Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Cât de realiste sunt speranțele că un vaccin va pune capăt rapid pandemiei?
Cât de realiste sunt speranțele că un vaccin va pune capăt rapid pandemiei?

Cât de realiste sunt speranțele că un vaccin va pune capăt rapid pandemiei?

Vaccinul dezvoltat de compania americană Inovio și finanțat de Bill Gates a intrat în faza de experimentare pe oameni.

40 de voluntari au primit prima doză, care va fi urmată de o a doua în 4 săptămâni, se arată într-un comunicat al companiei. „Producţia unui vaccin Covid-19 va începe în următoarele 12-18 luni – a declarat Richard Hatchett, director Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (Cepi).

La rândul său, intervievat de Fox News, Bill Gates a explicat că pandemia reprezintă un „scenariu de coșmar”, însă măsurile de distanțare socială vor aduce rezultate concrete până la sfârșitul lunii aprilie.

„Dacă am fi continuat să lucrăm, să călătorim ca și până acum, acea curbă nu s-ar fi redus niciodată și majoritatea oamenilor ar fi infectați”, a declrat Gates. „A trebuit să folosim carantina, care este un mijloc vechi de pe vremea ciumei”.

„Din fericire, dacă îl folosim suficient de bine, până la sfârșitul acestei luni ar trebui să începem să vedem cum scad infecțiile”, Gates a adăugat, însă, că „lucrurile nu vor reveni la normal până nu vom avea un vaccin care să ajungă în toată lumea”, subliniind că, între timp, așa cum s-a întâmplat în China, „vor exista deschideri parțiale” ale activităților.

Potrivit expertului american Anthony Fauci, șeful grupului de lucru înființat de președintele Donald Trump, „Cu excepția cazului în care îl putem eradica la nivel global, există o mare posibilitate ca acesta să revină, să capete un caracter sezonier”, „Trebuie să ne pregătim pentru faptul că, în sezonul următor, va fi o renaștere, deoarece este puțin probabil că va fi posibil să ștergem Covid- 19 de pe fața planetei”.

Cu alte cuvinte, chiar dacă veștile sunt bune, nici măcar reprezentanții Inovio nu îndrăznesc să vorbească de un vaccin mai devreme de 12-18 luni. Și e vorba de cel mai bun scenariu posibil…

Fără intenția de a vă descuraja, am să vă invit să priviți și partea goală a paharului. Iată ce scrie Simon Black pe site-ul SovereignMan.com: “La începutul anilor 1980, medicii și cercetătorii medicali din întreaga lume erau șocați de numărul tot mai mare de tineri care mureau de infecții rare, infecții pe care erau obișnuiți să le găsească numai la persoane cu un sistem imunitar foarte slab.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE