Absolvirea facultăţii este un episod foarte important pentru fiecare student, indiferent de sentimentele pe care le stârneşte. Unii sunt emoţionaţi şi trişti că se termină un episod din viaşă, alţii abia aşteaptă să scape, însă pentru Lottie Jacks, o bătrânică simpatică din Alabama, absolvirea facultăţii este mult mai importantă, ea îndeplinindu-şi, astfel, un vis de-o viaţă.

Americanca în vârstă de 85 de ani îşi va lua diploma de licenţă în biologie la Universitatea Samford din Birmingham, Alabama, pe 14 mai, abia aşteptând să păşească pe podium alături de colegii ei mai tineri.

Lottie s-a înscris la facultate în 1948, dar a renunţat chiar în ultimul semestru pentru a se căsători cu logodnicul ei. Astăzi, studenta Jacks este mama a patru copii, bunica a şapte nepoţi şi o străbunică fericită cu doi strănepoţi. Se pare că la ceremonia de absolvire, bunica Jacks va împărţi scena cu una dintre nepoatele ei care se pregăteşte să-şi încheie masterul la aceeaşi facultate. 

„Îmi doresc să termin ce am început. În toţi aceşti ani am visat să mă întorc la şcoală. Astăzi, în sfârşit mi se îndeplineşte o dorinţă de-o viaţă, dar trebuie să recunosc că e mai greu decât îmi aduc aminte. Învăţatul îmi ocupă tot timpul.”