Cât a câștigat Simona Halep pentru calificarea de la Melbourne. Premiul pus în joc pentru câștigarea trofeului

Cât a câștigat Simona Halep pentru calificarea de la Melbourne. Premiul pus în joc pentru câștigarea trofeului Sursa foto: Arhiva EVZ

Calificarea în semifinalele turneului de tenis de la Melbourne nu i-a adus o sumă foarte mare, în conturi, campioanei Simona Halep.

Aflată pe locul 20 WTA și cap de serie numărul 2, Simona Halep a câștigat un cec în valoare de 10.100 de dolari pentru calificarea în semifinalele turneului de tenis Melbourne Summer Set. Sportiva noastră a învins-o cu scorul de 6-2, 5-7, 6-4, pe elveţianca Viktorija Golubic, locul 43 WTA.

Pentru Simona Halep a fost o calificare cu emoții, aceasta fiind aproape să piardă un meci pe care l-a dominat. Ea a condus, la un moment dat cu 6-2, 4-2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru Simona Halep, turneul din Australia nu reprezintă o miză financiară, premiile totale ridicându-se la 521.000 de dolari. Dacă va ajunge în finală, ea va mai primi un cec în valoare de 18.000 de dolari. Iar dacă va obține trofeul pus în joc, premiul va fi de 31.000 de dolari.

Adversara Simonei Halep din semifinale

În semifinale, Simona Halep va juca împotriva sportivei Qinwen Zheng, din China. Aceasta ocupă locul 126 WTA și a ajuns în penultima fază a competiției, din calificări. Ea a trecut, în sferturi, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (5), de croata Ana Konjuh care este clasată pe locul 67 WTA.

Qinwen Zheng este o tenismenă tânără, de 19 ani, care și-a început cariera în circuitul profesionist în urmă cu un an, în 2021. Ea a reușit să crească foarte mult în clasamentul mondial, făcând o impresie bună asupra specialiștilor. În ierarhia „live”, sportiva din China se clasează, în acest moment, pe poziția 110. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după meciul cu Simona Halep.

Jucătoarea asiatică și-a făcut debutul la un turneu WTA anul trecut, la Palermo, în Italia. Qinwen Zheng a fost eliminate încă din turul al doilea, după ce a pierdut în fața româncei Jaqueline Cristian, cu scorul 6-1, 6-4.

sursa foto. IMG Tennis

O jucătoare în ascensiune

La turneul de la Melbourne, Qinwen Zheng a început din calificări, dar a reușit să ajungă până în semifinale. Ea a depășit adversare mai bine cotate, în clasamentul WTA, precum Bernarda Pera, Vera Zvonareva și Ana Konjuh.

Meciul de tenis dintre Simona Halep și Qinwen Zheng se va disputa în ziua de sâmbătă dimineață, 8 ianuarie. Ora începerii partidei nu a fost stabilită, încă, de organizatorii turneului din Australia.