Evenimentul Zilei > Social > Câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”
Câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”

Câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”

Fundația Orange a desemnat câștigătorii ediției 2015 a programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”, dedicat proiectelor de educație, cultură sau sănătate realizate în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

Proiectele câștigătoare de anul acesta, ce însumează un buget total de 311.138 euro, vizează teme precum: facilitarea accesului la informaţie pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz, reducerea hipoacuziilor în rândul copiilor, dezvoltarea de servicii vocaţionale pentru tinerii cu deficienţe senzoriale, îmbunătăţirea procesului de reabilitare pentru copiii hipoacuzici cu implant cohlear, dar şi continuarea campaniei de testare a auzului la nou-născuţi, începută în anul 2014 cu susţinerea Fundaţiei Orange.

Câștigătorii au primit finanțări de până la 50.000 de euro, fiind aleși de către Consiliul Director al Fundației Orange format din Dana Deac, Cristiana I. Stoica, Mary Lisa Durban, Mirela Bosoi, Veronica Dogaru, Ionuț Sibian și Gérard de Maupeou, se arată în comunicatul remis redacției EVZ.

Șapte câștigători

Procesul de selecție a fost realizat pe baza unor criterii de evaluare cum ar fi: relevanța și coerența proiectului, durabilitatea (rezultate concrete și sustenabilitate), impactul (soluția propusă și numărul de beneficiari), componenta digitală, caracterul inovator, contribuția din partea candidaților precum și experiența anterioară de lucru a aplicantului.

Astfel, anul acesta au fost desemnați şapte câștigători ai programului „Lumea prin culoare și sunet”: Asociația Audiosofia, Biblioteca Naţională a României, Sense Internaţional (România), Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz „Sfânta Maria” din Bucureşti, Asociaţia Naţională a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual, Asociaţia „Ascultă Viaţa” şi Lions Club Arad.

„Pentru al patrulea an consecutiv, Fundaţia Orange finanţează proiecte ample care vin în sprijinul persoanelor cu deficienţe de vedere sau de auz din întreaga ţară. Fundaţia Orange își consolidează astfel poziţia de susţinător al integrării sociale a celor cu asemenea dizabilităţi și încurajează organizaţiile partenere în demersul lor de a implementa proiecte ce vor contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor persoane, dar şi la dezvoltarea societăţii civile din România”, a declarat Dana Deac, Președintele Consiliului Director al Fundației Orange.