Preocupat în general de peisaj, artistul propune lucrări semnificative din perioada 2007 – 2017 ce au ca temă casele vechi ale orașului și ambianța lor.

După școala Romei, cu care intră în contact timp de doi ani ca bursier Vasile Pârvan, vechiul Bucureștiului este privit cu admirație, gravitate și nostalgie, devine un subiect valoros și fertil, pictat cu intenția clară de a păstra memoria lucrurilor care nu au pierit încă.

Fumusețea unor ruine

„(…) În picturile lui Paul Timofei există o apropiere între Roma și București prin ruine. Ruine prestigioase, admirate de o lume întreagă în cazul Romei și, desigur, ceva mai modeste în cazul Bucureștiului, totuși frumoase. Și tocmai aceasta face Paul Timofei prin arta sa: să sesizeze tocmai frumusețea acestor ruine, pe care le restituie splendorii lor adevărate. (…) Un demers care poate fi definit ca o operă de recuperare a patrimoniului”, spunea despre operele pictorului Theodor Paleologu.

Paul Timofei s-a născut în 1980 la Brașov. A absolvit, în 2003, Universitatea Națională de Arte București, Secția Pictură, la clasa profesorului Ștefan Câlția. Iar în 2007 devine absolvent al Catedrei de Master a Universității Naționale de Arte București, cu tema „Case din București”. Paul Timofei trăiește și lucrează în Capitală.

Expoziția de la Galeria Romană, care cuprinde 25 de lucrări ale lui Paul Timofei ar putea, oare, fi răspunsul la întrebarea: „Cum vede un pictor Bucureștiul?”. Orice răspuns va inspira fiecărui privitor al expoziției, iar „casele” lui Paul Timofei sunt o mărturie emoționantă a unei lumi elegante, cu drag de frumos.

Program

Vernisajul are loc marți, 21 noiembrie, începând cu ora 19.00, bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, București (Piața Romană). Programul de vizitare al expoziției este: lunivineri: 10.00-18.00, sâmbătă: 10.00-15.00.