Evenimentul Zilei > Justitie > Cascada Bigăr, atractivă și pentru hoți. În două zile au făcut o avere
Cascada Bigăr, atractivă și pentru hoți. În două zile au făcut o avere

Cascada Bigăr, atractivă și pentru hoți. În două zile au făcut o avere

Infractorii acționau în weekend și aveau chei potrivite pentru mașini

Doi bărbați au făcut avere în două zile, jefuind turiștii care au venit să viziteze una din cele mai frumoase cascade din lume, Bigăr. Duminică noaptea, când au fost prinși de polițiștii din Caraș Severin, hoții aveau asupra lor peste 10.000 de lei, peste 3.000 de euro, mai multe smartphone-uri, laptop-uri și bijuterii din aur.

Hoții, au constatat polițiștii, acționau în week-end, seara. Profitau de lăsarea serii și de faptul că turiștii erau preocupați să ajungă cât mai repede la cascadă, să o admire, pentru a se putea întoarce la drum. Turiștii întârziați erau victime sigure. Infractorii erau dotați cu o sumedenie de chei potrivite, astfel că puteau deschide fără probleme multe mașini. E și rațiunea pentru care nu sunt așa multe plângeri înregistrate: oamenii constatau la întoarcerea de la cascadă că le lipsesc lucruri, însă găsind mașina închisă, cum au lăsat-o, credeau că au uitat obiectele acasă sau la hotel. Totuși, dacă cheile nu se potriveau și vedeau în mașini obiecte de preț, hoții nu se sfiau să spargă câte un geam al portierei.

Au furat și cărțile de identitate

Alarma s-a dat sâmbătă seara. O turistă din Bistrița a sunat la poliție, anunțând că i-a fost spartă mașina și că a fost jefuită. „Femeia și-a lăsat parcat autoturismul pe DN 67 B, la aproximativ 300 de metri de cascada Bigăr. În timp ce aceasta se afla la cascadă, persoane necunoscute i-au spart un geam al autoturismului, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv un laptop, un telefon mobil, dar și un portmoneu în care se afla suma de 250 de lei, 40 de lire și o carte de identitate”, a declarat Cecilia Dăneț, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Duminică seara, un nou jaf a fost semnalat. O femeie din Arad a reclamat că i-au dispărut din mașină, în timp ce vizita cascada, poșeta în care se aflau 3.800 de lei, 50 de euro, un telefon mobil, două cărți de identitate și mai multe carduri. De această dată, hoții intraseră cu chei potrivite.

Aveau mașina plină cu bunuri furate

Polițiștii au reușit să îi prindă pe hoți la intrarea în Reșița. Este vorba de doi bărbați de 30 și 47 de ani, din Craiova și Timișoara. Mașina lor era plină de bunuri furate: telefoane mobile, boxe audio, bijuterii din aur, mai multe chei auto dar și sume de bani, 10.800 de lei și 3.130 de euro. „Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuiților”, a mai spus Cecilia Dăneț.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: