Căsătoriile gay, legale în Suedia

Căsătoriile gay, legale în Suedia

Parlamentul suedez a votat, ieri, legea care permite legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, cu 261 de voturi "pentru" şi 22 "împotrivă", informează France 24.

Astfel, potrivit acestei hotărâri, începând de luna viitoare, homosexualii şi lesbienele îşi vor putea oficializa relaţiile, preoţii care se opun unor astfel de mariaje nefiind, însă, obligaţi să ia parte la căsătorie. Reprezentanţii Bisericii Luterane suedeze au declara, însă, că vor oficia căsătorii între homosexuali.

"Această decizie înseamnă că sexul nu mai are un impact asupra capacităţii de a te căsători", se precizează pe site-ul Guvernului suedez.

Statele scandinave, cunoscute pentru atitudinea lor liberală faţă de persoanele gay, au fost printre primele din Europa care au acordat cuplurilor formate din homosexuali aceleaşi drepturi de care dispun persoanele căsătorite.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, Suedia, o ţară care protejează foarte mult comunitatea gay şi care a permis parteneriatele civile între persoanele de acelaşi sex, le-a dat aceleaşi drepturi ca şi celor heterosexuale, încă din 1995. 

CITIŢI ŞI DEZBATEREA EVZ: De ce nu-i tolerăm pe homosexuali?