Evenimentul Zilei > International > Căsătoria a devenit OBLIGATORIE! Statul care a stîrnit FURIA oamenilor. Ministrul de Interne a făcut anunțul OFICIAL
Căsătoria a devenit OBLIGATORIE! Statul care a stîrnit FURIA oamenilor. Ministrul de Interne a făcut anunțul OFICIAL

Căsătoria a devenit OBLIGATORIE! Statul care a stîrnit FURIA oamenilor. Ministrul de Interne a făcut anunțul OFICIAL

Autoritățile au șocat cetățenii cu ultimul proiect de lege care prevede că toți tinerii aflați în concubinaj trebuie să se căsătorească! În caz contrar, cei doi vor primi o amendă.

Oficialitățile din Burundi au precizat inclusiv faptul că vor fi organizate căsătorii în masă pentru ca acest proiect să se finalizeze cît mai repede. Termenul limită este finalul anului 2017. După aceea, se vor aplica amenzile. “Căsătoria a devenit obligatorie!”, a titrat postul de televiziune BFMTV.

Anunțul a fost făcut de Ministerul de Interne. Oficial, măsura vizează „moralizarea societății” în această țară majoritar catolică. De altfel, campania a fost lansată chiar de președintele țării, Pierre Nkurunziza.

Ministerul de Interne afirmă că măsura va permite autorităților să lupte împotriva poligamiei. „O mare problemă o reprezintă căsătoriile ilegale. Există cea de-a doua sau cea de-a treia soție, care nu sunt recunoscute prin lege”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului.

De asemenea, Burundi încearcă să reducă numărul minorelor care rămân însărcinate. „Sute de eleve rămân însărcinate și aduc copii pe lume”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Decizia a stîrnit furie în rîndul  ONG-urilor locale, reprezentanții acestora afirmînd că „este o încălcare a drepturilor omului, pentru că puterea nu are dreptul de a se lua de adulții care au decis să trăiască împreună fără a fi căsătoriți”.