Acesta este un semnal evident că ducii de Sussex doresc să aibă propria lor viaţă mediatică, scrie Agerpres.ro, care citează presa străină.

„Regina a fost de acord cu crearea unei 'noi case regale' pentru ducele şi ducesa de Sussex în urma căsătoriei lor", se arată într-un comunicat oficial publicat joi de Casa Regală.

Totodată, Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a dat permisiunea prinţului Harry şi soţiei sale Meghan Markle să-şi mute „biroul” la Palatul Buckingham, se mai arată în comunicat.

Mai exact această separare presupune că prinţii William şi Harry îşi vor separa vieţile "profesionale", cu două echipe separate şi, prin urmare, cu schimbări care vor interveni în formula acestora.

Astfel, ducele şi ducesa de Sussex au angajat un nou ataşat de presă, Sara Latham (cu dublă naţionalitate – americană şi britanică), un fost consilier al lui Tony Blair, care a participat de asemenea la campania lui Hillary Clinton.

Anunţul survine după luni de speculaţii în legătură cu viitorul prinţului Harry şi al soţiei sale. Sosirea lui Meghan Markle în familia regală şi lunile care au urmat nunţii regale au bulversat şi au sporit activitatea staffului pe probleme de comunicare al Palatului Kensington, până atunci dedicat prinţului William şi viitoarei sale ascensiuni la tron.