Evenimentul Zilei > International > Casa Regală este în doliu: Prinţesa a murit

Casa Regală este în doliu: Prinţesa a murit

Prințesa Beatrix a Olandei a anunțat că Alteța Sa Regală Prințesa Christina a murit în această dimineață la Palatul Noordeinde din Haga, la vârsta de 72 de ani.

„Deplângem moartea surorii şi mătuşii noastre dragi. Christina avea o personalitate marcantă şi o inimă caldă”, au scris  prinţesa Beatrix şi cuplul regal, regele Willem-Alexander şi soţia sa, regina Maxima, într-un comunicat pe site-ul oficial royalcentral.

 

Maria Christina a Olandei, prinţesă de Orania şi de Lippe-Biesterfeld, s-a născut pe 18 februarie 1947 la Palatul Soestdijk din Baarn. Era pasionată de muzică, cântec şi dans. Christina a fost a patra fiică a reginei Juliana şi a prinţului Bernhard şi sora mai mică a prinţesei Beatrix, regină a Olandei din 1980 până în 2013.

 

Beatrix a abdicat pe 30 aprilie 2013, după 33 de ani de domnie, în beneficiul fiului său cel mare, prinţul Willem-Alexander. Prinţesa Christina s-a căsătorit în 1975 cu profesorul cubanez aflat în exil Jorge Guillermo, cu care a avut trei copii, Bernardo, Nicolas şi Juliana.

Trupul prințesei Christina va fi transferat în Cupola Fagel de la Palatului Noordeinde, unde familia își poate lua rămas bun. Prinţesa va fi incinerată într-un cadru privat. Familia, potrivit comunicatului, a deschis un registru de condoleanțe.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: