„Cel mai mare scandal regal” s-a declanşat. Un bărbat cere ADN-ul Reginei Elisabeta a II-a pentru a dovedi că strămoșii săi sunt moștenitorii de drept la tron, amenințând să dea în judecată Palatul Buckingham dacă cererea lui este ignorată.

Francois Graftieaux, în vârstă de 73 de ani, a susținut că tatăl său Pierre-Edouard s-a născut după o aventură între bunica sa Marie-Leonie Graftieaux și prințul de atunci al Galilor, Edward VIII.

Graftieaux, care seamănă izbitor cu ducele de Windsor, a spus: „În anii 1900, adevărata linie de succesiune a fost ascunsă pentru a bloca familia Graftieaux la locul ei în istorie.

„Eu și tatăl meu nu am fi avut nicio pretenție directă la tron ​​din cauza abdicării lui Edward, dar cei din familia Graftieaux ar fi putut deveni cel puţin nobili. Ca ultimul membru din familia mea, voi lua toate măsurile posibile și necesare pentru a ne proteja moștenirea”.

Pentru a demonstra legătura tatălui său cu Casa Windsor, Graftieaux a cerut, pentru a treia oară, Palatului Buckingham să furnizeze o mostră de ADN-ul reginei.

Pensionarul, care acum locuiește în Portugalia, a mai cerut un eșantion de ADN în 2004 și 2013,  pentru a-și susţine pledoaria. Dacă ultima cerere a acestuia este ignorată, pensionarul a spus că va deschide o acţiune în instanţă împotriva palatului propriu-zis, care servește ca sediu administrativ al reginei.

Graftieaux a spus că nu caută o compensație sau un titlu, ci dorește pur și simplu ca familia sa să fie recunoscută ca o piesă importantă din istoria Familiei Regale Britanice.

El a spus: „Nu cer Palatului bani, titlu sau putere. Dacă Palatul refuză din nou să coopereze, ceea ce bănuiesc cu tărie, atunci sunt dispus să cer sfaturi juridice, și să las ceea ce se numeşte cel mai mare scandal sexual Regal din istorie, să fie redat în public prin intermediul instanțelor”.

Ce spune legea britanică

Familia regală nu poate fi urmărită penal în baza legii penale și nici trimisă în judecată prin instanțele civile, în conformitate cu legea engleză. Cu toate acestea Graftieaux poate lansa cu succes un dosar legal împotriva Palatului însuși și poate forța o anchetă, eventual sub aspectul larg al Legii drepturilor omului.

Graftieaux a început să creadă că familia lui poate fi legată de regretatul Edward VIII după ce i s-a spus că semăna foarte mult cu ducele de Windsor. Palatul Buckingham a declarat pentru Express că nu va comenta afirmațiile domnului Graftieaux sau cererea sa pentru o probă de ADN.