Motivul acestei decizii care a stârnit rumoare în Marea Britanie îl reprezintă atacurile la care este supusă prințesa de Sussex, soția prințului Harry, din partea mass-media. O sursă a publicației Weekly a dezvăluit că prințul Harry intenționează să părăsească Anglia, alături de soția sa și micuțul Archie, acesta dând în judecată ziarele The Daily Mail și The Sun .Destinația care ar fi în topul preferințelor ducilor de Sussex ar fi Canada .

„S-au strâns multe, iar Harry refuză să stea și să nu facă nimic, în timp ce presa britanică o cercetează pe Meghan și îi invadează intimitatea. Meghan a lăsat impresia unei femei puternice, dar a fost profund afectată de poveștile negative care s-au scris despre ea”, a declarat o sursă pentru publicația Weekly .

Prințul Harry al Marii Britanii și soția sa, ducesa Meghan de Sussex, au anunțat, la începutul lunii trecute, că vor acționa în instanță un tabloid britanic , care ar fi editat și publicat în mod ilegal materiale despre ducesă, anunță site-ul postului CNN.

„Din nefericire, soția mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic care pornește campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecințe – o campanie care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale și în timpul creșterii fiului nostru“, a declarat prințul Harry, prin intermediul unui comunicat de presă. .

Potrivit comunicatului, ducesa de Sussex a făcut deja o plângere împotriva Associated Newspapers, compania mamă a publicației Mail on Sunday, deoarece ar fi folosit în mod greșit unele informațîi private și a încălcat unele legi privind protecția datelor.