Evenimentul Zilei > EVZ Special > Casa Națională de Pensii, în pericol. Mesajul este definitiv. „Am mai multe variante”
Casa Națională de Pensii, în pericol. Mesajul este definitiv. „Am mai multe variante”

Casa Națională de Pensii, în pericol. Mesajul este definitiv. „Am mai multe variante”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ia în calcul schimbarea Șefului Casei Naționale de Pensii

Președintele Casei Naționale de Pensii , care a intrat în concediu medical de mai multe săptămâni, a fost solicitat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, să se decidă dacă dorește să își continue activitatea în fruntea instituției.

Ministrul Violeta Alexandru a precizat că va discuta cu premierul Ludovic Orban despre situația existentă la Casa Națională de Pensii, afirmând că are trei variante pentru această funcţie,scrie g4media.ro/

„Fac un apel la preşedintele încă în exerciţiu al Casei Naţionale de Pensii să-şi lămurească situaţia. Domnia să a intrat brusc în concediu când eu am devenit ministru şi am început să cer informaţii cu privire la situaţia întârzierilor în recalcularea pensiei. La început au fost câteva zile, a intrat în concediu medical, sunt un om respectuos care nu are o atitudine de lipsă de înţelegere faţă de astfel de momente prin care trece cineva”, a declarat Violetă Alexandru, joi, într-o conferinţă de presă.Violetă Alexandru crede că șeful Casei de pensii a luat decizia de a-și lua un concediu medical prelungit pentru a fugi de răspundere și de a nu da explicații legate de unele probleme existente.

„Cu toate acestea, înclin să cred că, prin concediul prelungit pe care îl tot cere, caută să fugă de responsabilitate în ceea ce priveşte rezultatele evaluării pe care am făcut-o şi mai ales în ceea ce priveşte faptul că îi cer explicaţîi inclusiv că urmare a semnalelor pe care le primesc de la pensionari. Sunt practici diferite de lucru în casele locale de pensii pe care le doresc explicate de către conducerea Casei Naţionale de Pensii, iar concediul prelungit al domnului preşedinte mă pune în situaţia de a obţine informaţiile relativ greu, respectiv mă pune în situaţia de a nu putea să discut în mod responsabil cu cineva care a gestionat acest sistem înaintea venirii mele în funcţia de ministru”, a declarat ministrul Muncii. Violeta Alexandru a anunțat că va discuta cu ministreul Orban despre situația președintelui Casei Naționale de Pensii .

„Prin urmare, voi discuta cu premierul cu privire la această situaţie în cazul în care domnul preşedinte, căruia din câte ştiu îi expiră ultimul concediu medical la sfârşitul acestei săptămâni, nu va lua singur o  decizie privind continuarea activităţîi în fruntea Casei Naţionale de Pensii”, a mai afirmat ministrul.

Întrebată dacă poate spune cine ar putea fi noul șef al Casei Naționale de Pensii, ministrul Violetă Alexandru a declarat :  “Nu am încă o persoană în minte pe care să o comunic public, am mai multe variante, am trei variante pe care le voi prezența a premierului, sunt persoane care au experienţă, respectiv m-au convins în ceea ce priveşte modul în care vor aborda lucrurile în Casă Naţională de Pensii, dar în lipsa unei decizii privind care dintre aceste persoane ar fi cea mai potrivită, o decizie pe care o va lua domnul premier pe baza inclusiv a punctelor mele de vedere şi a altor informaţîi pe care domnia să le poate accesa, vă voi comunica numele persoanei. Intenţioneaz să fac o schimbare la nivelul conducerii Casei Naţionale de Pensii şi îndată ce se va lua decizia, vă comunic”.