Evenimentul Zilei > International > Casa natală a lui Hitler va fi „machiată” și transformată în post de poliție
Casa natală a lui Hitler va fi „machiată” și transformată în post de poliție

Casa natală a lui Hitler va fi „machiată” și transformată în post de poliție

Un cabinet de arhitectură a anunțat că, prin „modificări minime”, va „neutraliza” identitatea vechii clădiri, astfel încât să îi facă uitat trecutul.

Casa natală a lui Adolf Hitler din Austria, destinată să devină secție de poliție, a fost încredințată cabinetului austriac de arhitectură Marte, care a câștigat cererea de ofertă pentru a transforma edificiul, a declarat președintele juriului care a analizat variantele, Robert Wimmer.

Guvernatorul austriac a dus o lungă bătălie judiciară pentru a obține proprietatea acestei case situate în nordul țării, în care Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889, cu scopul de a împiedica transformarea ei în loc de pelerinaj neonazist.

Clădirea de 800 de metri pătrați, situată în centrul orașului Braunau pe Inn, la frontiera cu Germania, va fi înălțată cu ajutorul unui nou acoperiș și va fi mărită. conform intențiilor casei de arhitectură Marte.

„Încredințarea acestui edificiu poliției este cel mai bun lucru care se poate face pentru a-l neutraliza”, a apreciat responsabilul cu proiectul din partea guvernului, Hermann Feiner.

Mai multe ipoteze fuseseră considerate pentru viitorul clădirii, inclusiv demolarea sa, sau transformarea radicală a arhitecturii sale.

Lucrările vor costa cinci milioane de euro, bani de la buget, și se vor încheia la începutul anului 2023.

„Un nou capitol, orientat spre viitor, va fi deschis în legătură cu casa natală a dictatorului și criminalului în masă”, a declarat ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer.

La capătul unei proceduri îndelungate de expropriere, Austria a devenit în 2019 proprietara acestei clădiri, după ce plătise chirie pentru ea timp de 40 de ani.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.