Evenimentul Zilei > Social > Un cartier cu 70.000 de locuitori, SUB ASEDIU. Locuitorii sunt TERORIZAȚI
Un cartier cu 70.000 de locuitori, SUB ASEDIU. Locuitorii sunt TERORIZAȚI

Un cartier cu 70.000 de locuitori, SUB ASEDIU. Locuitorii sunt TERORIZAȚI

Cererea de permise auto în București și în Ilfov este atât de mare, încât instructorii auto abia mai prididesc cu programările. Numărul școlilor de șoferi a crescut și el direct proporțional cu numărul aspiranților, ceea ce a dus la escaladarea problemelor care sufocau, deja, orașul: aglomerația și mizeria. În cartierul Bucureștii Noi, locuitorii sunt terorizați de afluxul de mașini și elevi care iau cu asalt zona și lasă o mizerie de nedescris în urmă.

Claxoane, noxe, nervi. Cam asta se întîmplă, aproape zilnic, în cartierul Bucureștii Noi, începând cu ora 8 dimineața. Mircea Niculae, reprezentantul Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi, spune că locuitorii din zonă sunt terorizați. “Există la nivel de cartiere astfel de grupuri de inițiativă.  Suntem voluntari care se luptă pentru diverse probleme. Problema cea mare a noastră o reprezintă școlile de șoferi care își desfășoară activitatea pe raza cartierului. Zonele Dămăroaia, Pajura, Bazilescu”.

Mircea Niculae susține că în acest perimetru sunt două instituții – Direcția Regim Permise Ilfov și Direcția Regim Permise București – care susțin examene de conducere auto: “În București mai sunt două locuri în care se dau examene auto: la poarta Faur și la Parcul Carol. Dar cei mai mulți vin să dea examenul aici, în Bucureștii Noi, pentru că traseul este mul mai ușor”.

Locuitorii cartierului acuză școlile de șoferi și poliția că “au plecat de pe arterele pe care, conform legii, trebuie să susțină examenele sau instruirea  și s-au băgat pe străzile noastre”.

“Actul normativ care reglementează procedura de examinare este ordinul ministerului de interne care spune: examenele la proba practică, de regulă, examenele se dau in alte locuri decat cele de la instruire. Excepția a devenit, însă, regulă. Locul în care dădeai examenul ținea de domiciliul pe care îl aveai. De câțiva ani, s-a scos regula aceasta și fiecare se duce unde vrea”, ne spun, necăjiți, oamenii.

“Ne călăresc, ne terorizează, nu mai putem. La locurile de adunare al elevilor examinați de poliție oamenii își fac nevoile pe gardurile noastre. În urma lor rămâne o mizerie greu de descris… Sunt sute de oameni care ne iau cu asalt străduțele. Pe perimetrul nostru a venit și Ilfovul, care are 400 de mii de locuitori plus rezidenți. Sunt și mașini de Călărași, de Teleorman… Nu mai putem ieși cu mașinile din curți, atât e de eglomerat”, se plânge Mircea Niculae.

El mai spune că școlile de șoferi au venit din Drumul Taberei, de când a reînceput construcția metroului acolo. “În numele celor 70.000 de locuitori ai cartierului cerem respectarea legii și a traseelor reglementate de Ministerul de Interne. Luni, miercuri și vineri este full, că dă Ilfovul examen. Există o frăție între instructori și subofițerii de poliție. De doi-trei ani mergem cu petiții pe la toate instituțiile, dar nimeni nu ne bagă în seamă”, mai spune acesta.