Evenimentul Zilei > Monden > Carmen Stănescu și Damian Crâșmaru, uniți pe viață de o chiflă
Carmen Stănescu și Damian Crâșmaru, uniți pe viață de o chiflă

Carmen Stănescu și Damian Crâșmaru, uniți pe viață de o chiflă

Câte se pot spune despre Carmen Stănescu! O actriță frumoasă, talentată, când sensibilă, când vulcanică. Este considerată cea mai bună actriță care a interpretat rolul Zoei Trahanache, din „O scrisoare pierdută” a lui I. L. Caragiale.

Are o poveste de dragoste demnă de un film. Carmen Stănescu a murit într-o zi urâtă de joi, 12 aprilie 2018. Avea 92 de ani și nu se mai putea deplasa. Soțul ei, actorul Damian Crâșmaru, o îngrija ca pe un bebeluș. A rezistat fără marea lui iubire doar un an.”Fără ea nu mai văd nici un rost”, a spus actorul care ridica sala în picioare.

Actrița era încântătoare și la 92 de ani, cu un zâmbet cuceritor. Însă, o boală urâtă (gonartroză), i-a măcinat genunchii și nu o mai lăsa să meargă. Avea 20 de ani când a debutat (1945) cu rolul Ecaterina Ivanovna, în “Frații Karamazov”, rol foarte greu. A fost remarcată imediat. De-a lungul carierei, a avut ocazia să joace cu toți maeştrii teatrului românesc.

La 30 de ani, era celebră și iubită de public

Atunci l-a cunoscut pe actorul Damian Crâşmaru, în 1955. El era la începutul carierei, avea 24 de ani. I s-a propus să intre în spectacolul cu piesa ”Doamna nevăzută” de Calderon de la Barca, în rolul Don Manuel, înlocuind un actor care se îmbolnăvise. Pe scenă, erau în rolul unor îndrăgostiți. Actrița glumea peste ani că totul ar fi pornit de la o chiflă cu șuncă. „Damian Crâşmaru avea 24 de ani şi abia terminase studiile, ca şef de promoţie.

În spectacol, avea să joace rolul celui care se îndrăgostea de personajul interpretat de mine. Într-o pauză, la repetiţie, el avea o chiflă cu şuncă, iar eu, cum sunt gurmandă, probabil că aşa căscam nişte ochi la şunca lui, încât mi-a oferit-o. El e cu şase ani mai mic şi mă văzuse jucând şi mă aprecia, dar de îndrăgostit cred că s-a îndrăgostit văzând că mâncam cu atâta poftă”, a povestit actriţa.

Citiți integral articolul scris de Marina Dohi în Rețete și vedete.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.