Poetul Adrian Păunescu a murit acum şapte ani şi a lăsat în urmă o avere uriaşă, cuantificată undeva în jurul valorii de patru milioane de euro, informează Can Can. 

Deși lupta pentru colosala avere pe care poetul a lăsat-o în spate pare că s-a încheiat, problemele legate de bani încă persistă în familia Păunescu. Moștenitorii au primit ceea ce li se cuvenea, iar cea considerată pe vremuri fiica nelegitimă a poetului, Andreea Păunescu, acum repusă în drepturi pe cale judecătorească, şi vorbim aici de Andreea Păunescu, a obţinut şi ea o parte din avere. 

Potrivit sursei citate, problemele financiare ale văduvei poetului, Carmen Păunescu, sunt departe de a se fi sfârşit, chiar și după atâția ani de la trecerea în neființă a poetului. Carmen încă se mai confruntă cu o serie de procese, printre care și cu Primăria din Breaza, unde regretatul Păunescu avea o casă de vacanţă. Carmen Păunescu a fost obligată de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 să achite o sumă de  2.700 de lei, ce include şi penalităţile de întârziere.

Suma reprezintă debitele restante – cel mai probabil taxe şi impozite – datorate primăriei. Problema cea mai mare a soţiei poetului nu este, însă, litigiul din Breaza, ci executarea silită pornită de una din cele mai importante bănci din România, mai scrie Can Can.

În urmă cu doar câteva zile, o altă instanţă a aceleiaşi judecătorii a admis cererea de încuviinţare a executării silite înaintate de bancă, ce presupune recuperarea, pe această cale, a unui credit restant.
„Constată că din masa succesorală a defunctului Păunescu Adrian, cu ultim domiciliu în Bucureşti, decedat la data de 5 noiembrie 2010, fac parte terenul intravilan în suprafaţă de 5.000 mp situat în com. Voluntari şi terenul intravilan în suprafaţă de 1.700 mp situat în com. Voluntari, astfel cum sunt individualizate în certificatul de moştenitor. Constată că părţile sunt în indiviziune cu privire la terenul intravilan în suprafaţă de 5.000 mp situat în com. Voluntari şi terenul intravilan în suprafaţă de 1.700 mp situat în com. Voluntari, cu următoarele cote: • reclamanta Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtul Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâta Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâta Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128. Atribuie în natură în coproprietate terenul intravilan în suprafaţă de 5.000 mp situat în com. Voluntari, astfel: • reclamantei Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtului Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâtei Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâtei Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128”, au decis judecătorii.

 

Te-ar putea interesa și: