Editura Evenimentul si Capital

Cine îi va lua locul lui Dragnea în Camera Deputaților. Breaking News

Autor: | | 1 Comentarii | 1393 Vizualizari

Biroul permanent al Camerei a stabilit astăzi cine îi va lua locul lui Liviu Dragnea, la șefia Camerei Deputaților. Astfel, biroul permanent a numit-o pe Carmen Mihălcescu în funcţia de preşedinte interimar al acestui for legislativ. 

"În şedinţa Bp a fost stabilit un preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv, potrivit regulamentului, în persoana doamnei Carmen Mihălcescu", a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al Camerei.

Vasilescu a adăugat că Biroul permanent a decis trimiterea la Comisia juridică a solicitărilor din partea grupurilor PNL şi USR de constatare a încetării de drept a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea şi a celui de preşedinte al Camerei.

"Comisia juridică urmează să întocmească un proiect de hotărâre de vacantare a locului de deputat şi de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să retrimită Biroului permanent care va fi convocat de îndată pentru a convoca plenul Camerei Deputaţilor", a precizat Vasilescu.

Amintim că noul președinte Carmen Mihălcescu s-a prezentat în 2018 la sediul DNA pentru a fi audiată în calitate de martor. Ancheta s-a deschis in rem, ceea ce înseamnă că se cercetează faptele, şi nu autorii.

„Persoana la care faceți referire a fost citată, în calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, în baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv notă telefonică cu întocmirea unui proces verbal. Stabilirea momentului înfățișării martorului s-a făcut de comun acord, în condițiile propuse de martor și acceptate de procuror. În cauza respectivă se efectuează acte de urmărire penală in rem, prin urmare, alte informații nu pot fi date publicității, deoarece le sunt incidente dispoziţiile art. 12 alin. 1 lit. e ) din Legea 544/2001”, a precizat DNA

De asemenea, DNA a precizat că audierea lui Carmen Mihălcescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, nu are nicio legătură cu vreun eveniment politic, aşa cum s-a speculat în presă. "De asemenea, precizăm că activitatea curentă a procurorilor se desfășoară strict în conformitate cu dispozițiile legale și nicidecum nu urmărește agenda, activitățile ori evenimentele organizate de alte instituții extrajudiciare”, mai arată DNA.

Traian Basescu arunca BOMBA! Pe cine vrea candidat la prezidentiale! Este fara PRECEDENT

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI