O rochie albă, cu pliuri mari, până deasupra genunchilor, sandale și poșetă de culoare bleu. A fost ținuta în care Carmen Iohannis a apărut pe platoul din fața Comandamentului Flotei, de mână cu soțul ei, la deschiderea festivităților de Ziua Marinei. Un necunoscător ar fi putut gândi că prima doamnă a vrut, astfel, să se asorteze cu soțul ei, care purta cravată bleu. Constănțenii au realizat, însă, că soția președintelui și-a arătat, de fapt, respectul pentru uniforma de zi cu zi a marinarilor și au aplaudat-o, discret.

Un singur lucru nu a fost luat în calcul de Carmen Iohannis, vântul buclucaș de pe malul mării care îi ridica, din când în când, rochia de mătase albă. Însă, juponul alb, de dedesubt, era suficient de lung pentru a nu-i compromite ținuta. Pe lângă faptul că a fost apreciată pentru modul în care se îmbracă, soția președintelui a fost și criticată pentru ținutele îndrăznețe. La Constanța nu a fost cazul. Iar la vârsta pe care o are, Carmen Iohannis afișează un corp de invidiat. Se vede că a studiat baletul în copilărie și continuă să facă sport.

Doar câteva minute, cât președintele a trecut în revistă Garda de Onoare, a rămas Carmen Iohannis singură, flancată de șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă și de ministrul Apărării, Mihai Fifor. Președintele s-a întors, apoi a luat-o de mână și nu i-a mai dat drumul, arătând că se mândrește cu soția sa. Împreună, au urcat la tribuna oficială de unde au urmărit exercițile militare de pe mare. Încântată de ce vede, Carmen Iohannis a imortalizat spectacolul naval cu telefonul mobil.