Pe pagina de Facebook Agent Green a apărut o imagine prin satelit în care granița dintre România și Ucraina este marcată cu o linie galbenă și se poate observa discrepanța dintre cele două state. Descrierea este dură, iar instituțiile statului sunt acuzate de nepăsare. 

"Romania rasa!
Asa arata din satelit frontiera Maramuresului cu Ucraina (frontiera este linia galbena).
Padurile din Romania au fost rase (inclusiv cele virgine – vezi permietrul rosu).
Padurile din Ucraina sunt inca intacte, iar tara a interzis exportul de molid si pin.
Ecologistii si politistii de frontiera sunt batuti de mafia padurilor in timp ce:
Parlamentul Romaniei Camera Deputatilor Pagina Oficiala PLEACA IN VACANTA
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – România VEGETEAZA
Guvernul României IGNORA SITUATIA SCAPATA DE SUB CONTROL", se arată în descrierea postării.
România, rasă de mafia pădurilor!

Imaginea este de plâns. În timp ce Ucraina este o țară verde, munții României sunt decopertați din cauza afacerilor de mii de euro a unor baroni care dispun de resursa verde a țării după bunul plac, iar în tot acest timp, autoritățile tac și închid ochii, iar sute de camioane pornesc spre Occident cu materie primă. 

Suntem fruntașii Europei când vine vorba de tăieri masive de masă lemnoasă și export la nivel mondial, însă, din păcate suntem codași la capitolul împăduriri.

Pe 12 august 2015 a fost republicată Legea nr. 133/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic , care propune pedepse mai mari pentru furt și reguli mai stricte pentru exploatarea pădurilor. Aceste legi ar trebui să oprească dezastrele din pădure, dar, la zeci de kilometri distanță de civilizație, masacrul pădurilor continuă.