De peste Ocean, Chris Terhes se declară uimit de conținutul denunțului formulat de liderul PNL la adresa lui Dăncilă, care a fost acuzată de înaltă trădare.

Observațiile lui Terhes sunt susținute și de mișcarea făcută de doi dintre liderii partidului liberal, care au anunțat că nu susțin demersul făcut de Orban. – Citește aici dezvăluiri în exclusivitate 

„Cand am vazut aseara ce contine denuntul lui Orban impotriva lui Dancila, pe care o acuza de "inalta tradare", mi-am facut cruci cu doua maini.

Nu doar ca Orban e terminat ca om politic, dar cu fiecare zi in care acesta continua sa fie in fruntea PNL, PNL devine indezirabil pe plan extern. In aceeasi situatie este pus si Iohannis, asupra caruia planeasca tot mai multe suspiciuni ca a fost in spatele acestei operatiuni sinucigase a lui Orban.

Dupa logica lui Orban, daca Dancila a comis "inalta tradare" pentru ca s-a intalnit cu premierul Isralului, atunci DIICOT va trebui sa aresteze guvernul israelian cand va veni sa faca sedinta comuna cu Guvernul Romaniei.

Altfel, cum s-ar putea justifica lasarea in libertate a guvernului unei tari ostile Romaniei daca Iohannis cerere inceperea urmaririi penale pentru "inalta tradare"?

Bezna mintii e putin spus ce a facut Orban. Orban va fi unicat in analele istoriei.

Referitor, apoi, la acel Memorandum aprobat in Guvern, conform legii acela e doar un instrument de lucru care nu are nici o putere de lege si nu e un act decizional, motiv pentru care nici nu se publica in Monitorul Oficial.

Iata ce spune HG 561/2009 "pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării" despre Memorandum:

"Articolul 10
(1) Memorandumul este instrumentul prin care se supune spre aprobare iniţierea negocierii şi/sau semnarea unui tratat internaţional, respectiv suspendarea aplicării unui tratat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 590/2003.

(2) Memorandumul poate fi elaborat şi în cazul în care este necesară o decizie a Guvernului într-o anumită problematică. Memorandumul va fi avizat de instituţiile implicate şi va cuprinde descrierea respectivei probleme şi propuneri pentru rezolvarea acesteia.

(3) Memorandumul este un act intern al Guvernului, care nu se publică în Monitorul Oficial al României."*

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/105816

Asadar, cat de iresponsabil sa fii sa sustii ca acel Memorandum ar fi luat vreo atributie de la Presedinte si alte asemenea lucruri pe care le auziti si cititi.

Pe data de 8 mai 2018 Melescanu spusese ca "Memorandumul a fost trimis spre informare [Presedintelui]. Consultarea, etapa în care ne aflăm, reprezintă pentru noi principala prioritate la ora actuală."

Deci e vorba despre etapa consultarilor, nu despre vreo decizie.

https://www.agerpres.ro/…/melescanu-memorandumul-referitor-…

 

Pe 20 mai 2018 Melescanu a spus ca "pe partea (…) securitară am încheiat, prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme. Acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni, economice, sociale şi juridice."

Asadar, o parte din analize si discutii au fost finalizate, au mai ramas altele.

https://www.stiripesurse.ro/teodor-mele-canu-spune-ca-ambas…

Poti sa critici Guvernul ca nu a actionat cu un anumit tact fata de Iohannis, sa-l fi anuntat dinainte, etc., dar toate astea sunt chestiuni de politica si se rezuma la paruiala politica.

Ce a facut Orban, insa, a depasit limitele iar un viitor in politica mare nu-i mai intrevad.

* – mentionez ca primul si singurul pana in prezent la care am vazut facandu-se referire la HG 561/2009 a fost la Ion Dedu, motiv pentru care il mentionez ca atare”, a fost mesajul postat de Terheș pe pagina personală de Facebook.