Evenimentul Zilei > International > Caricaturist Charlie Hebdo: ”Vomităm pe toți cei care spun dintr-o dată că sunt prietenii noștri”
Caricaturist Charlie Hebdo: ”Vomităm pe toți cei care spun dintr-o dată că sunt prietenii noștri”

Caricaturist Charlie Hebdo: ”Vomităm pe toți cei care spun dintr-o dată că sunt prietenii noștri”

Bernard Holtrop, un caricaturist al revistei de satiră Charlie Hebdo, este de părere că notoritatea de care se bucură revista după evenimentele de săptămâna trecută e de-a dreptul ridicol.

“Vomităm pe toate aceste persoane care spun dintr-o dată că sunt prietenii noștri”, a afirmat Bernard Holtrop , conform dailymail.co.uk.

Caricaturistul consideră că valul de susținere a revistei la nivel global vine și de la persoane care ”nu au auzit niciodată de Charlie Hebdo”.

”Chiar mă face să râd. În urmă cu câțiva ani, câteva mii de oameni au ieșit pe străzile din Pakistan ca să demonstreze împotriva Charlie Hebdo. Nu știau ce este. Acum e invers”, spune caricaturistul.

Bernard Holtrop (Willem)  nu se afla în redacție la momentul masacrului de miercuri când, la sediul ziarului francez Charlie Hebdo, a avut loc un atentat terorist în care 12 persoane și-au pierdut viața.

”Nu merg niciodată la ședințe editoriale pentru că nu-mi plac. Cred că asta mi-a salvat viața”, a spus artistul, subliniind în încheiere că revista va ontinua să publice ”altfel, ei (n.r. teroriștii) câștigă”.