Evenimentul Zilei > Monden > Care sunt cele mai scumpe divorțuri din lume. Cu câţi bani au rămas nevestele. Sumele sunt uriașe
Care sunt cele mai scumpe divorțuri din lume. Cu câţi bani au rămas nevestele. Sumele sunt uriașe

Care sunt cele mai scumpe divorțuri din lume. Cu câţi bani au rămas nevestele. Sumele sunt uriașe

În urma divorțurilor, mulți miliardari au dispărut din topul super-bogaților, zburând pur și simplu din clasamente. Printre ei se numără Harold Hamm şi Sue Ann Arnall, Roy E. Disney sau Tiger Woods de Elin Nordegren.

Divorțul vă poate ruina complet din punct de vedere financiar, chiar dacă nu ești un miliardar. În SUA, în medie, costurile de divorț ajung la aproximativ 15.000 de dolari plus alte cheltuieli care, de multe, ori nu pot fi achitate şi de aici începe nebunia proceselor între parteneri.

Potrivit Forbes, există mai mulți miliardari în lume decât ați putea crede, ceea ce înseamnă că vor veni mult mai multe divorțuri mari. Și spre deosebire de rata generală a divorțului, costul unei separări al unui miliardar continuă să crească: divorțul lui Bill Gates și Melinda Gates ar putea stabili un nou record mondial, care (așa cum vom vedea) este deja astronomic.

Acestea sunt cele mai scumpe divorțuri din istorie

Craig și Wendy McCaw: 460 milioane de dolari: McCaws şi Wendy s-au întâlnit la facultate și s-au căsătorit la scurt timp după absolvire. Nu erau săraci în niciun caz, dar cu siguranță nu erau miliardari. Forbes explică faptul că McCaw și-a câștigat banii cumpărând companii de comunicații celulare, pe care le-a vândut către AT&T pentru 11,5 miliarde de dolari în 1994.

Probabil că nu întâmplător, cuplul s-a despărțit nu după mult timp și a solicitat divorțul în 1995. Apoi au început să se certe puternic de la bani şi mai ales despre cum să împartă imperiul. Bătălia a fost brutală. În cele din urmă, Wendy McCaw a plecat cu 460 de milioane de dolari.

Roy E. Disney şi Patricia Disney: 600 de milioane de dolari

Roy E. Disney a fost nepotul lui Walt Disney și ultimul din familie care a fost implicat direct în companie. În 2007, averea sa personală a fost estimată la aproximativ 1,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Roy s-a căsătorit cu prima sa soție, Patricia, în 1955. A rămas căsătorit cu ea în următorii 52 de ani, când a cerut brusc divorțul, invocând acele diferențe ireconciliabile. Apoi Roy s-a căsătorit cu producătorul Leslie DeMeuse la un an după divorț. Din păcate, Roy a murit la scurt timp după aceea.

Deci, cât valorează 52 de ani de căsătorie? Se pare că aproximativ 600 de milioane de dolari. Acest lucru l-a retrogradat pe Roy E. Disney din topul miliardarilor.

Dmitry şi Elena Rybolovlev: 604 milioane de dolari

Dmitry și soția sa Elena au inițiat proceduri de divorț în 2008, dar când sunt implicate miliarde, timpul încetinește brusc. Forbes raportează că lucrurile s-au încurcat foarte tare. Elena a obținut ceea ce părea o lovitură în 2014, când un tribunal elvețian a ordonat lui Dmitry să-i plătească 4,5 miliarde de dolari pentru acordul de divorț. Acesta este un număr care ar alarma chiar și pe cineva la fel de bogat ca Dmitry, așa că a contestat ordinul. Un an mai târziu, instanțele elvețiene au redus premiul Elenei la 604 milioane de dolari, iar cei doi au început să negocieze serios încheierea scandalului.

Tiger Woods de Elin Nordegren: 750 de milioane de dolari

Divorțul lui Tiger Woods de Elin Nordegren l-a costat 750 de milioane de dolari. Iar Elin Nordegren și a venit cu o listă cu alte restricții pentru Woods. De exemplu, i s-a interzis în mod explicit să aducă pe oricare dintre prietenele sale în jurul copiilor săi. Suma enormă plătită lui Nordegren se explică prin acordul ei de a nu vorbi niciodată public despre comportamentul soțului ei. Woods a pierdut 35 de milioane de dolari în acorduri de sponsorizare în urma scandalului și a trebuit să-și reconstruiască imaginea.

Adnan Khashoggi şi Soraya: 874 de milioane de dolari

Adnan Khashoggi a fost unul dintre cei mai bogați oameni din lume de modă veche: s-a născut într-o familie relativ bogată și a construit un imperiu de afaceri și în cele din urmă devenind unul dintre cei care a efectuat tranzacțiile cu arme dintre Statele Unite și Arabia Saudită câştigând o valoare netă estimată la 4 miliarde de dolari.

Soraya Jarvis-Daly avea doar 15 ani când s-a întâlnit și s-a căsătorit cu Adnan Khashoggi în 1962. După divorţ a cerut o împărțire de 50% a activelor lui Adnan (aproximativ 2 miliarde de dolari) plus 500 de milioane de dolari în „daune punitive” plus 40 de milioane de dolari în „daune generale” rezultate dintr-un acord oral pe care a susținut că l-a încheiat-o în 1974. În cele din urmă, Soraya a plecat cu 874 de milioane de dolari.

Harold Hamm şi Sue Ann Arnall: 975 milioane de dolari

Harold Hamm deține aproximativ 75% din Continental Resources, o imensă companie petrolieră independentă și în prezent valorează aproximativ 9,4 miliarde de dolari . Potrivit Forbes, în 2015 acea avere a fost ceva mai mare – 13,7 miliarde de dolari, mai exact. Divorțul său de fosta soție Sue Ann Arnall după 26 de ani de căsătorie l-a costat 974.790.317,77 dolari.

Jeff Bezos, MacKenzie: 35 miliarde de dolari

Deținătorii recordului pentru cel mai scump divorț sunt Jeff Bezos, MacKenzie. Ea a primit aproximativ 35 de miliarde de dolari. Ea și-a primit decontarea sub forma a 4% din stocul Amazon.

Aşa a devenit MacKenzie Bezos cea de-a treia cea mai bogată femeie din lume peste noapte. Divorțul lor a fost remarcabil de prietenos și lin. Practic menținerea unei relații publice prietenoase este pur și simplu o afacere foarte bună pentru amândoi, deoarece le permite amândoi să beneficieze de aranjamentele făcute cu ani în urmă, care ar fi dificil de desfăcut în acest moment, scrie grunge.com.