Evenimentul Zilei > Social > Care este momentul din zi în care trebuie să mănânci ca să poți pierde în greutate
Care este momentul din zi în care trebuie să mănânci ca să poți pierde în greutate

Care este momentul din zi în care trebuie să mănânci ca să poți pierde în greutate

Un expert în sănătate a dezvăluit care este cel mai bun moment pentru a mânca cea mai importantă masă a zilei dacă încerci să slăbești.

Scăderea în greutate

Doctorul Michael Mosley consideră că oamenii ar trebui să urmeze vechea zicală de „mic dejun ca un rege, prânz ca un prinț și cina ca un sărac”. Gândirea din spatele acestui lucru este că veți arde mai multe calorii și vă veți îmbunătăți sănătatea metabolică, menținând nivelurile de zahăr din sânge și colesterolul într-un interval sănătos.

Mâncând astfel, se potrivește cu ritmurile zilnice naturale ale corpului, care sunt conduse, în mare parte, de ceasurile noastre interne ale corpului. În esență, oamenii au nevoie de mâncare la începutul zilei pentru a avea putere.

În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen au recrutat 30 de bărbați și femei pe care i-au pus să țină o anumită dietă. Mesele pe care le-au mâncat erau bogate în proteine ​​și relativ sărace în carbohidrați – 30% din caloriile lor proveneau din proteine, 35% din carbohidrați și 35% din grăsimi.

Sfaturile unui medic

Voluntarii  au pierdut în greutate datorită faptului că un consum de mai multe proteine ​​vă ajută să reduceți nivelului senzației de foame. Singura diferență a fost că atunci când au mâncat un mic dejun bogat în proteine, nu au simțit pe parcursul zilei nevoia de a mânca.

În urmă cu câțiva ani, doctorul Mosley a efectuat un experiment pentru un documentar TV, iar descoperirile sale au fost similare cu cele ale oamenilor de știință. El a concluzionat că mâncatul târziu în noapte vă crește riscul diabetului de tip 2. El a sfătuit că un mic dejun bogat în proteine, cum ar fi omletă și somon afumat și evitarea gustărilor noaptea poate ajuta oamenii să piardă în greutate, potrivit The Sun.