„În societatea românească nu s-a înțeles că și criminalii în serie au dreptul la apărare. Vă dau un exemplu. Imaginați-vă că nu i se asigură niciun fel de apărare lui Gheorghe Dincă din cauza faptelor oribile pe care le-a săvârșit, considerând că ar fi dovedite, și va fi condamnat la închisoare pe viață.

Va ajunge într-un mediu cu alte persoane condamnate la pedepse poate mai mici. Un avocat din oficiu va ajuta magistratul să contureze profilul acestui om, așa cum este, dacă suferă de vreo boală, să se țină seama de ea. Dacă are o boală psihică, să se țină seama de ea. Persoana respectivă va ajunge să fie lăsată printre alți deținuți și poate să facă ce a făcut persoana de la Săpoca dacă un avocat din oficiu nu i-ar contura un profil. Asta vrem?”, a zis avocatul Radu Ţuluca, decan al Baroului Olt.

Avocații din oficiu sunt desemnați de către barouri exclusiv la solicitarea organelor judiciare sau a instanțelor de judecată, iar repartizarea avocaților din oficiu se face conform programării pe zile calendaristice, de către persoanele desemnate prin decizie de către Consiliul Baroului Olt, potrivit dcnews.ro