Potrivit cifrelor oferite de agenţia de analiză Omdia, iPhone 11 a fost smartphone-ul care a înregistrat de cele mai mari vânzări în primele şase luni din 2020.Aproape 19,5 milioane de aparate telefonice iPhone 11 a livrat Apple numai în lunile ianuarie, februarie și martie, anul acesta.

Vânzările le-au depășit cu mult pe cele ale celorlalte smartphone-uri, se arată în raportul agenției de analize specializate în noile tehnologii. Pe al doilea loc, dar la o distanță foarte mare, c-a clasat Samsung Galaxy A51, cu 6,8 milioane de vânzări, în perioada menționată. Telefonul Xiaomi Redmi Note 8, care s-a vândut în aproximativ 6,6 milioane de exemplare, ocupă locul al treilea.

Telefoanele Apple conduc topul vânzărilor mondiale al doilea an consecutiv. Anul trecut, în 2019, mai popular smartphone din lume a fost predecesorul lui iPhone 11, iPhone Xr. În timp ce măsurile impuse în pandemie au afectat serios anumite domenii, până acum, cel puțin, acestea nu a determinat o scădere a vânzărilor de telefoane inteligente. Din contra.

Comparativ cu anul trecut, Appple a vândut în primele trei luni ale anului cu 5,9 milioane de aparate telefonice în plus. Analiștii certifică faptul că smartphone-urile Apple domină piața globală, alte produse ale mărcii ocupând locurille cinci, șase și opt din top. Este vorba de iPhone Xr, 11 Pro Max și 11 Pro.

Chiar dacă e, ca vânzări, la o treime din cele ale principalului rival, Apple, Samsung, are, totuși, cifre de vânzare foarte bune, cu patru smartphone-uri pe lista celor mai căutate telefoane inteligente în 2020. Numai dispozitivul premium Galaxy S20 + 5G, s-a vândut în peste 3,5 milioane de copii. Modelul producătorului coreean este, în acest moment, cel mai popular gadget printre dispozitivele 5G disponibile pe piață.