Iniţiativa legislativă a ministrului de finanţe Eugen Teodorovici a ajuns în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, după ce săptămâna trecută a fost votată în Senat.

Toate pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei ar urma să fie impozitate: cu 30% cele aflate între 7.000 şi 10.000 de lei şi cu 50% cele care depăşesc pragul de 10.000 de lei.

La dezbaterile din Senat asupra documentului, ministrul Eugen Teodorovici a subliniat că demersul său se bazează pe un studiu care arată că suma de 7.000 de lei asigură în ţară un trai decent.

„În România sunt mai multe categorii de pensionari; unii dintre ei primesc pensia fără să fi contribuit nici măcar cu un leu. Ştim că azi avem în plată pensii de 15.000 de euro şi multe astfel de distorsiuni în această zonă” a declarat Eugen Teodorovici.

Senatorii opoziţiei au votat în favoarea proiectului de lege, dar au atras atenţia că supraimpozitaterea pensiilor speciale este o măsură reparatorie minimală şi că acestea ar trebui desfiinţate.