Evenimentul Zilei > Justitie > „Caracatiţa” lui Portocală, devoalata la SIIJ, de către un om de afaceri
„Caracatiţa” lui Portocală, devoalata la SIIJ, de către un om de afaceri

„Caracatiţa” lui Portocală, devoalata la SIIJ, de către un om de afaceri

„Caracatița” procurorului Negulescu Mircea (”Portocală”) a fost devoalata marţi, la Secția de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Omul de afaceri prahovean Nistoroiu Vuţă Adrian a fost audiat marţi, în calitate de martor, mai bine de 12 ore la Secția de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) cu privire la gravele derapaje de la lege ale procurorului Negulescu Mircea, scrie ziarul Incisiv de Prahova. Interesul procurorului Negulescu Mircea era să îl determine pe Nistoroiu Vuţă Adrian să depună denunțuri despre diverse persoane cu funcții de răspundere în parchete și IPJ Prahova, fapt refuzat de acesta, scriu jurnaliştii prahoveni. Toate legăturile și uneltele procurorului Negulescu Mircea au fost devoalate în cele peste 12 ore de audieri, fiind întocmită rețeaua prin care acționa și prietenii utilizați de acesta că martori mincinoși și/sau martori acoperiți, susţine Incisiv de Prahova.

Au „omis” să restituie telefoanele mobile

De asemenea, în urma unor investigații ale publicaţiei prahovene, au fost obținute date și informații certe conform cărora, bunuri ridicate de procurorul Topală Teodor-Bogdan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieșți, la dată de 20.06.2016, în dosarul nr 1539/P/2016 (dosarul omului de afaceri Nistoroiu Adrian) au ajuns la DNA Structura Centrală, fiind preluate din fișetul procurorului Negulescu Mircea. De remarcat este faptul că, după finalizarea dosarului sus menționat și trimiterea să în instanța, conform procesului-verbal încheiat în dată de 07.11.2016 se constată că procurorul de caz a „omis” să restituie toate bunurile menționate în procesul verbal de percheziție. Este vorba despre două telefoane Samsung şi o cartelă SIM.

În urmă dezvăluirilor ziarului Incisiv de Prahova și a adreselor oficiale înaintate parchetelor, la dată de 12.03.2019, polițistul judiciar Vișan Cristina de la DNA Structura Centrală l-a contactat telefonic pe Nistoroiu Vuţă Adrian pentru a îi comunica că cele două telefoane se află în posesia sa la DNA Structura Centrală și urmează să le predea acestuia, pe baza de proces-verbal.