După apariţia famileii Măceşanu la emisiunea ”Chi l’ha visto?” (Cine i-a văzut?), telespectatorii se implică în căutarea fetelor în sudul Italiei. Tot mai multe fire ale anchetei din Caracal duc în Italia. Anchetatorii caută o reţea din care făcea parte şi familia Dincă.

”Noi am primit multe telefoane, dar le valorificăm pe toate. (…) Noi continuăm să urmărim această poveste, dar acum noi încercăm să ne concentrăm pe Italia, nu pe România. Pe Italia pentru că ei, familia Dincă, au locuit atâția ani aici în Italia. Drept urmare, noi acum căutăm urmele activității familiei, aici în Italia”, a declarat jurnalistul RAI 3 Gianloreto Carbone la România TV.

”Încercăm să înțelegem, să vedem ce efecte a avut în Italia această activitate a familiei Dincă”, a mai punctat jurnalistul.

Gheorghe Dincă, acuzat

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat. În vară, acesta a declarat în fața procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie.

Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi apoi le-a ucis, trupurile lor fiind apoi arse într-un butoi din curtea sa. Amintim și că analizele genetice efectuate de INML au arătat că există o posibilitate de 99,93% ca resturile umane găsite în butoiul respectiv să aparțină Alexandrei.

În cazul rămășițelor umane presupuse a fi ale Luizei Melencu, găsite, de asemenea la indicațiile lui Dincă, la marginea unei păduri, se așteaptă rezultatele unei expertize care se face în SUA.

Familia Alexandrei o caută în Italia

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a fost în studioul postului italian de televiziune RAI 3 alături de mama fetei și de soția lui. ”Poliția, procurorii, politicienii sunt sclavii clanurilor interlope. Dincă nu este un monstru singuratic ci este parte a unei rețele de trafic de persoane care are influență în procuratură, în poliție dar din păcate și în magistratura italiană.

Familia acestui bătrân care pare un bătrân senil este o familie care face afaceri ilegale, trafic de droguri, trafic de persoane. Poimâine mă voi afla la Squadra Mobile, la Antimafia pentru a depune probe pe care le-am adunat despre traficul pe care Dincă și cu întreaga sa rețea din Italia și din România l-a făcut în ultimii ani de zile”, a spus Cumpănașu în emisiunea de pe canalul italian.

Mama Alexandrei Măceșanu a lansat un apel disperat pentru găsirea fiicei sale dar și a Luizei Melencu: ”Vă rog din tot sufletul, cine o vede, cine le vede pe fete, indiferent să anunțe poliția, să vă anunțe pe dumneavoastră. Să nu le pună viața în pericol. Rog toată populația Italiei, dacă le vedeți… eu cred că sunt vii, că Alexandra e vie”.