„E clar că am plecat cu un sentiment de tristeţe şi amărăciune. E trist că ne-am întors foarte repede. Nu ne aşteptam la un astfel de dezodământ, dar asta a fost să fie şi trebuie să încercăm să trecem peste acest moment. Cred că şi noi am fost determinaţi, cred că am avut o atitudine bună. Precipitarea vine şi pe momente când jocul nu-ţi iese cum ai vrea. Am încercat în toate cele 3 meciuri să fim foarte puternici, să avem o atitudine bună. Poate nu am reuşit pe toată durata unui meci să fim la 100%, dar am încercat să dăm totul.

Am încercat prin atitudine şi printr-o organizare bună să facem faţă echipelor împotriva cărora am jucat. Se pare că nu a fost de ajuns. O cauză…nu ştiu…cred că au fost multe momente cheie care şi-au spus cuvântul. Cu Franţa, primul gol a fost după un fault, cu Elveţia a fost după o neatenţie.

Ne aşteptam la critici, pentru că nu am făcut un Campionat European bun. Nu e nimeni mulţumit, suntem conştienţi că trebuia să facem mult mai mult, dar trebuie să trecem peste acest moment. E deja trecutul şi trebuie să vedem ce facem în continuare. Cred că să rămâi cantonat în trecut nu e bine. Am făcut greşeli, trebuie să încercăm să ne concentrăm pentru ce avem de făcut în continuare.

Dacă am fi avut mai mult posesia, poate altfel ar fi stat lucrurile. Şi acel gol, cu Elveţia, ne-a demoralizat. Cu Albania a fost pur şi simplu o neatenţie şi s-a ajuns la golul primit. Cu Albania nu am fost atât de percutanţi, mai concentraţi, dar cred că am avut controlul jocului. Ei, în prima repriză, n-au avut faze să înscrie. Am controlat jocul, dar nu am reuşit să înscriem. Toată lumea şi-a dorit foarte mult, dar probabil şi presiunea foarte mare…cred că ăsta a fost principalul motiv", a declarat Vlad Chiricheş, într-o conferinţă de presă.

România a terminat pe ultimul loc grupa A de la Euro 2016, cu un singur punct, după 1-2 cu Franţa, 1-1 cu Elveţia şi 0-1 cu Albania.

Te-ar putea interesa și: