Capital Top 100 Manageri. Mircia Gutău, primar Râmnicu Vâlcea: „Componenta financiară contează enorm“

Capital Top 100 Manageri. Mircia Gutău, primar Râmnicu Vâlcea: „Componenta financiară contează enorm“ Sursa foto: Arhiva companiei

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a reușit să atragă fonduri nerambursabile de aproape un miliard de lei, o reușită premiată în cadrul Galei Capital Excelență în Management 2024.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost premiat în cadrul ediției 2024 Galei Capital Excelență în Management pentru atragerea de investiții record din fonduri nerambursabile.

„Vă mulțumesc pentru această inițitativă. După cum știți – și eu știu mai bine, pentru că sunt primar de 20 de ani –, primarii sunt mai cunoscuți la Știrile de la ora 17. Faptul că se vede la București excelența în administrație este un lucru formidabil. Iar acest lucru mă obligă foarte mult. Municipiul Râmnicu Vâlcea, de când sunt primar, s-a schimbat foarte mult. A devenit un oraș cochet și frumos. Vă invit să-l vizitați pentru a vă convinge că nu sunt minciuni ceea ce spun. Vă mulțumesc!“, a declarat primarul Mircia Gutău pe scena Galei Capital.

73 de proiecte pentru primăria Râmnicu Vâlcea

Anul trecut, primăria Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de 73 de proiecte cu fonduri nerambursabile cu o valoare totală de aproape un miliard de lei. Un rezultat cu care edilul municipiului, Mircia Gutău, se mândrește.

Ne puteți urmări și pe Google News

„2023 a fost extraordinar din punct de vedere al finanțărilor nerambursabile atrase. Pot spune că Râmnicul și-a confirmat poziția de «campion» la atragerea acestor fonduri pentru proiecte dintre cele mai diverse“, ne-a declarat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Dintre proiectele nominalizate de edil ca având un impact deosebit asupra orașului se remarcă cel al extinderii rețelei de alimentare cu gaze, mutarea sediului Biroul Vamal din actuala clădire și amenajarea unei autogări unice, precum și crearea unei filiale a Universității Politehnica București.

Echilibrul este esențial

Potrivit edilului, pentru 2024 sunt prevăzute mai multe proiecte importante. „Sunt numeroase, slavă Domnului! Și când mă refer la ele, înseamnă că sunt mai mult decât niște schițe sau idei – nu, sunt investiții cu finanțare asigurată și cu documentații întocmite până la ultima virgulă.“, precizează Miricia Gutău.

Pe lista scurtă se află un nou pod peste râul Olănești, realizarea a peste 46 km de piste de biciclete, finalizarea a două creșe cu fonduri prin PNRR, cinci blocuri cu locuințe sociale, alte două blocuri ANL pentru tineri… și lista continuă.

Din perspectiva edilului, componenta financiară „Contează enorm! Trebuie să știi să păstrezi permanent balanța în echilibru, să ai venituri la bugetul local, dar fără a împovăra excesiv contribuabilul, să accesezi finanțări nerambursabile, dar să te și împrumuți dacă este cazul, în limite rezonabile, pentru asigurarea cotei de co-finanțare, să investești în comunitate, dar să și obții beneficii. Este un fel de mers pe sârmă, dar altfel nu se poate.“, conchide Mircia Gutău.

Capital Top 100 Manageri

În cadrul Galei Capital Excelență în Management a avut loc și lansarea „Capital Top 100 Manageri“ Ediția 2024. Proiectul reunește manageri din sectorul privat și public cu rezultate și performanțe remarcabile obținute pe parcursul anului trecut. „Capital Top 100 Manageri“ Ediția 2024 este disponibil la toate punctele de difuzare a presei. Dar și online, pe site-ul edituradecarte.ro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: RECICLAD’OR, PHILIP MORRIS ROMÂNIA, CATENA, APOLODOR, ALEXANDRION GROUP, REWIRE INTERIOR DESIGN ȘI GALERIA ROMANĂ.

Parteneri media: www.evz.ro, www.infoactual.ro, Evenimentul Istoric, www.infofinanciar.ro și www.edituradecarte.ro

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube Hai România.