Care este cantitatea corectă de detergent pentru a avea haine curate

Care este cantitatea corectă de detergent pentru a avea haine curate Sursă foto: Freepik

În fiecare zi, majoritatea dintre noi ne confruntăm cu dilema cantității corecte de detergent pentru a spăla hainele.

Fie că este vorba despre hainele de zi cu zi sau despre cele delicate, utilizarea unei cantități adecvate de detergent este esențială pentru a obține rezultate de curățare eficiente și pentru a menține aspectul și calitatea țesăturilor. Cu toate acestea, mulți dintre noi suntem adesea confuzi sau chiar îndoielnici cu privire la cât de mult să folosim, iar utilizarea incorectă a detergentului poate duce la reziduuri, iritații ale pielii sau chiar la deteriorarea hainelor.

Care este cantitatea corectă de detergent

Cu excepția cazului în care beneficiezi de un ajutor sau de norocul de a avea pe cineva care să se ocupe de treburile gospodărești, probabil că te ocupi de spălatul rufelor cel puțin de câteva ori pe lună.

„Ai putea crede că asta înseamnă că știi exact ce trebuie să faci pentru a te asigura că îți speli hainele cât mai bine posibil - și poate chiar economisind energie și bani în același timp. Din păcate, există riscul să speli rufele complet greșit”. Cel puțin asta au descoperit gazdele podcastului "Am I Doing It Wrong?" de la HuffPost după ce au discutat recent cu Patric Richardson, cunoscut și sub numele de The Laundry Evangelist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Richardson a dezvăluit că singurul ciclu de mașină de spălat pe care avem nevoie să-l folosim este ciclul „expres”, iar foliile de uscător sunt dușmanii noștri. Totuși, a menționat și că probabil folosim greșit detergentul de rufe, punând prea mult.

„Cred că ai nevoie doar de aproximativ două linguri de detergent [pentru o încărcătură], așa că o sticlă de detergent pentru rufe ar putea să-ți ajungă un an, pentru că ai nevoie doar de câteva linguri pentru ca hainele tale să iasă curate”, a spus Richardson, gazda emisiunii „Laundry Guy” de pe HGTV. A comparat folosirea excesivă a detergentului de rufe cu utilizarea excesivă a sării în bucătărie.

Spălătorii sociale

Sursa foto: pixabay.com

Mai mult detergent înseamnă haine murdare

„Când gătești și rețeta spune o jumătate de lingură de sare și o pui, este delicios”, a spus Richardson. „Dar dacă spui, 'Iubesc sarea,' și pui o cană întreagă, totul este distrus, nu este mai bun. Așa trebuie să te gândești la detergent: Un pic este foarte bun, pentru că face ce trebuie să facă. Dacă adaugi mult mai mult, de fapt, distrugi.”

Explicația științifică

Există și o explicație științifică pentru fenomenul în care utilizarea excesivă a detergentului poate duce la obținerea unor haine mai puțin curate.

„Murdăria și germenii se desprind de pe haine și trec în apă”, a explicat Richardson, autorul cărții de succes „Laundry Love”.

„Ei rămân blocați în surfactant [compușii din detergent care scot murdăria și petele de pe haine] și apoi, când vine clătirea, surfactantul merge în scurgere. Dacă folosești prea mult detergent, nu poate fi clătit, astfel încât surfactantul se așează înapoi în hainele tale, iar toată murdăria se depune înapoi în hainele tale cu el. Așadar, mai mult detergent înseamnă că hainele tale sunt de fapt murdare.”

De aceea, Richardson ne sfătuiește să nu folosim capsule de detergent, scrie news.yahoo.com.

„Nu-mi plac capsulele pentru că nu poți controla cantitatea”, a spus el. „Nu ai nevoie de o cantitate de detergent a unei capsule [pentru o mașină de spălat].”