Evenimentul Zilei > Monden > Cântăreț celebru, băgat la închisoare din cauza versurilor sale
Cântăreț celebru, băgat la închisoare din cauza versurilor sale

Cântăreț celebru, băgat la închisoare din cauza versurilor sale

Pablo Hasel, un cântăreț celebru din Spania, a fost arestat și riscă 9 ani de închisoare după ce s-a baricadat în Universitatea Lleida.

Un cântăreț celebru din Spania a ajuns la închisoare din cauza unor versuri din melodiile sale.

Cântărețul spaniol Pablo Hasel, care s-a baricadat într-o universitate pentru a evita închisoarea, a fost arestat.

Poliția catalană a reușit să intre în Universitatea Lleida și să îl aresteze. Incidentul s-a produs la o zi după ce acesta s-a baricadat acolo cu suporterii săi.

Pablo Hasel ar putea primi o sentință de 9 luni de închisoare. El ar fi glorificat actele de terorism în mai multe mesaje de pe Twitter. Totodată el ar avea mai multe versuri în care lansează atacuri la adresa monarhiei și a poliției.

Cântăreț celebru, băgat la închisoare

După aproape două oră de la intrarea polițiștilor în universitate, cântărețul a fost scos.

Pe parcursul drumului spre mașina de Poliție el a strigat: „Nu vor reuși să ne reducă la tăcere niciodată. Moarte statului fascist”.

A fost condus la o închisoare din apropiere unde își va ispăși pedeapsa. În prezent se afla la închisoarea Ponent.

De unde a pornit totul?

Zeci de suporteri au format o baricadă la Universitatea Lleida, aflată la 150 de kilometri de Barcelona. Imagini de la locul acțiunii îi înfățișează pe activiști în timp ce se luptă cu forțele de ordine.

Aceștia au folosit extinctoare de foc împotriva polițiștilor.

Un purtător de cuvânt al poliției catalane a informat presa că ofițerii au reușit să intre în clădire.

Peste 200 de ariști, printre care și regizorul Pedro Almoovar și starul de la Hollywood Javier Bardem au semnat o petiție împotriva arestării lui Pablo Hasel.

O societate importantă din Spania, Amnesty Internațional, a declarat într-un mesaj pe Twitter că „arestarea lui Pablo Hasel reprezintă niște vești teribile pentru libertatea de exprimare din Spania”.

„Mă voi duce la închisoare cu capul sus. Nu le putem permite să controleze ce vorbim, ce simțit sau ce putem face”, a declarat ieri Pablo Hasel, conform BBC.