Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza pentru perioada următoare, iar veștile nu sunt prea bune, scrie Cancan.

Experții meteo anunțau, încă de la începutul anului 2019, că în lunile iunie și iulie am putea avea parte de inundații. Excesul de apă, care este deja prezent, ar putea reface echilibrul de umiditate din sol, după ce în 2018 am avut patru luni de secetă. Elena Mateescu, director ANM, meționează că anotimpul cald va fi tot mai lung și plin de fenomene extreme.

„Excepție nu vor face acele intervale în care să avem zile de caniculă urmate de perioade cu cu instabilitate”, anunță specialistul meteo.

Pe scurt, în anul 2019 vom avea parte de o creștere a temperaturii medii anuale. Mai clar, vremea se încălzește, iar vara câștigă mai multe luni.

„Concluzia este că, dacă în 2011 ANM a emis 1744 de mesaje de vreme severă imediată, în 2018 – 5765, în primele patru luni ale lui 2019 avem deja 1038 de avertizări, faţă de perioada similară a anului anterior, când au fost emise 880″, anunță specialistul meteo.

Se pare că, până la finalul lunii Mai vom avea parte de precipitații. Specialiștii anunță că în următoarea perioadă va ploua aproape zilnic, iar temperaturile vor suferi o ușoară scedere, lucru neobișnuit pentru anotimpul în care ne aflăm.

Te-ar putea interesa și: