Evenimentul Zilei > Actualitate > Ne vom topi pe picioare! Canicula și seceta vor lovi România în următoarele săptămâni
Ne vom topi pe picioare! Canicula și seceta vor lovi România în următoarele săptămâni

Ne vom topi pe picioare! Canicula și seceta vor lovi România în următoarele săptămâni

Ministerul Mediului a publicat prognoza pe următoarele patru săptămâni, iar informațiile oferite sunt îngrijorătoare: vom avea parte de temperaturi mai mari decât în mod normal în această perioadă a anului, iar în mare parte a țării nivelul precipitațiilor va fi mai scăzut.

Cei care spun că încălzirea globală este o glumă sau o sperietoare inventată ar trebui să arunce o privire peste prognoza vremii din România în următoarele săptămâni. Estimările, oferite de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată arată că în următoarea lună vom avea parte de multe grade în termometre și de prea puțină răcorire sub formă de precipitații. Canicula revine!

Astfel, în săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperatura va fi mai mare decât în mod obișnuit, iar nivelul de precipitații va fi sub nivelul normal, excepție făcând zona de sud-vest a țării. Pentru intervalul 1-8 iulie, temperaturile vor rămâne tot foarte ridicate, în schimb precipitațiile vor reveni la cotele normale, cu un plus pentru zonele centrale și de munte, acolo unde vor depăși standardul istoric. În următoarele 14 zile, adică în intervalul 8 – 22 iulie, temperaturile vor rămâne la un nivel ridicat, dar se vor încadra în media istorică, în timp ce precipitațiile vor fi ușor deficitare, cu excepția zonei de sud-est a țării.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: