Evenimentul Zilei > Actualitate > CANICULA PROVOACĂ ACCIDENTE. Ce pericole îi pândesc pe ȘOFERI
CANICULA PROVOACĂ ACCIDENTE. Ce pericole îi pândesc pe ȘOFERI

CANICULA PROVOACĂ ACCIDENTE. Ce pericole îi pândesc pe ȘOFERI

Canicula reprezintă un real pericol și pentru șoferi. Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei atrage atenția că temperatura ridicată din hibitaclul maşinii accentuează starea de oboseală ce poate conduce la întârzierea reacţiilor la adormirea la volan. Din acest motiv, polițiștii rutieră vă recomandă să luați unele măsur care pot evita o tragedie.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite rezultate din cauza temperaturilor foarte ridicate, Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei răcomandă conducătorilor de autovehicule:

– să folosească sistemele de climatizare;
– să consume suficiente lichide pentru evitarea deshidratării, evident nu ne referim la băuturile alcoolice;
– să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;
– să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.

Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

Atenţie la maşinile cu gabarit depăşit, utilajele folosite pentru reabilitarea părţii carosabile, biciclişti, dar şi copii care îşi petrec vacanţa de vară.

Nu consumaţi băuturi alcoolice, dacă urmează să conduceţi şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce sunteţi la volan.        

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.