Caniculă în Republica Moldova. Restricții de circulație pentru anumite categorii de autovehicule

Caniculă în Republica Moldova. Restricții de circulație pentru anumite categorii de autovehicule Sursa foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo arată că Republica Moldova se va confrunta cu un nou val de căldură în zilele următoare, cu temperaturi de până la 34 grade Celsius. În acest context, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunțat restricții de circulație, impuse ca urmare a regimului termic.

Potrivit ANTA, se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone. Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește +30°C, între orele 10.00 și 20.00.

„Măsurile de restricționare a circulației rutiere au drept scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic pe drumurile publice, în condițiile unor temperaturi maxime, care sunt instituite prin Ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii și Ministerului Afacerilor Interne nr.318/218 din 25.06.2018 „Privind limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile Republicii Moldova”, emis în temeiul art.8 al Legii drumurilor nr.509 din 22.06.1995”, a transmis ANTA, printr-un comunicat de presă.

Restricții de circulație pe timp de caniculă. Sacțiuni pentru încălcarea regulilor

Restricțiile menționate nu se referă la vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Ne puteți urmări și pe Google News
Camion, restricții circulație Ungaria

Sursa foto: Arhiva EVZ

ANTA atenționează toți participanții la trafic că, în caz de încălcare a restricțiilor impuse, riscă sa fie sancționați in limitele articolului 224 alin.(12) din Codul contravențional: „Amenda constituie de la 60 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, și de la 240 la 300 de unități convenționale aplicată persoanei juridice”.

Totodată, ANTA îndeamnă operatorii de transport rutier să-și organizeze activitățile de transport rutier, în raport cu valorile termice de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat .