Canibalul german Niers a mărturisit 544 de crime

Canibalul german Niers a mărturisit 544 de crime

Născut în 1540, Peter Niers a fost un criminal în serie și canibal german, care a fost executat la 16 septembrie 1581 în Neumarkt, la câțiva kilometri de Nürnberg.

Era și un mare practicant al magiei negre, cu multe abilități supranaturale, și doar cu faima lui teroriza sate întregi.

Pe baza mărturisirilor obținute de la el și de la complicii săi sub tortură, a fost condamnat pentru 544 de crime, inclusiv 24 de feți scoși din femeile însărcinate.

Feții erau folosiți în ritualuri de magie și pentru acte de canibalism.

Nu se știe dacă a ucis de fapt 544 de persoane sau dacă aceasta a fost doar o mărturisire sub tortură.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peter Niers a fost una dintre figurile de frunte ale unei rețele de tâlhari care călătorea pe teritoriul țării, rețea care își schimba structura - uneori reunindu-se pentru raiduri majore, alteori împărțindu-se în grupuri mai mici pentru a comite jafuri și crime în diferite zone.

Istoricul Joy Wiltenburg scrie:

„Acești tâlhari operau în spațiile din afara orașelor, în special în păduri și munți și de-a lungul drumurilor puțin circulate.

Banda condusă de Niers și Sumer ar fi început în Alsacia, dar, după ce au strâns un grup de douăzeci și patru lângă Pfalzburg, s-au separat pentru a jefui și a ucide.

În consecință, au fost prinși în diferite locuri - unul în orașul imperial Landau, unul la Kirchweyler am Rhein; patru la Strasbourg; nouă la Pfalzburg; și șase la Koblenz”.

Acest mod de operare nu pare să fi fost inventat de banda condusă de Niers și Sumer.

Se pare că Niers a avut un mentor numit Martin Stier, care, din anii 1550 până la arestarea și executarea sa în 1572, a condus o bandă de 49 de tâlhari care lucrau aparent ca păstori, omorând și jefuind pe drumul din Olanda la Württemberg.

Wiltenburg adaugă că „păstorii erau considerați oameni fără onoaore, mai ales în gândirea breslelor urbane”.

Istoricul oferă un exemplu de astfel de gândire dintr-un roman publicat în 1554, în care tânărul anti-erou alunecă treptat pe scara socială până la cea de păstor și, în cele din urmă, atinge treapta cea mai de jos, ca menestrel rătăcitor.

Cariera de criminal a lui Niers a durat, potrivit unui cântec popular, 15 ani.

În 1577, unii dintre membrii bandei au fost prinși, inclusiv Niers.

Un anume Claus Strikker a mărturisit că, înainte cu zece, a lucrat împreună cu Niers și l-a ajutat să ucidă o femeie de 20 de ani în Gottswald.

De asemenea, un complice pe nume Peter Oblath a întocmit o listă cu 14 membri ai bandei, inclusiv cu cel al lui Peter Niers.

Joy Wiltenburg notează că Niers însuși a fost arestat și torturat în Gersbach.

Acolo, a mărturisit 75 de crime, dar a reușit cumva să scape.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric