Evenimentul Zilei > International > Candidatul amenințat cu MOARTEA și-a luat mai multe GĂRZI de corp
Candidatul amenințat cu MOARTEA și-a luat mai multe GĂRZI de corp

Candidatul amenințat cu MOARTEA și-a luat mai multe GĂRZI de corp

În urma unei amenințări cu moartea, postată pe Twitter, un candidat a decis să crească numărul membrilor echipei de securitate care îl apără. Amenințat cu moartea de neo-naziști, candidatul independent la președinție crede că trebuie să se păzească mai bine, pentru a nu se confrunta cu atentate la siguranța sa sau a familiei sale.

Candidatul austriac Alexander Van der Bellen a hotărât să crească numărul celor care-i oferă protecție cu câțiva membri ai forțelor speciale de poliție, a anunțat, azi, un purtător de cuvânt citat de Reuters.

Van der Bellen este fost lider al Partidului Verzilor, învins „la mustață” de Norbert Hofer, candidatul extremei drepte, în alegerile din luna mai.

Rezultatele scrutinului de atunci au fost anulate în urma depistării unor nereguli la numărarea voturilor, dar nimeni nu a fost inculpat în acest caz.

Repetarea alegerilor prezidențiale are loc în 4 decembrie.

Un tweet postat luni, care între timp a fost șters, a fost trimis Reuters de către un oficial al Partidului Verzilor, și spunea: „Îl împușc pe Van der Bellen, astfel încât are găuri cât o minge de golf și și moare”.

Contul de Twitter avea o fotografie a unui bărbat ras în cap și cu un tatuaj cu zvastica pe piept. Numele contului includea numărul 88, o referință obișnuită între neo-naziști la salutul „Heil Hitler”.

„Autoritățile iau foarte în serios această amenințare. Serviciul de informații interne crede că riscurile au crescut”, a spus un purtător de cuvânt al lui Van der Bellen, care a adăugat că i-a fost întărită protecția personală, cu membri ai unității forțelor speciale de poliție Cobra.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a refuzat să dea detalii despre măsurile personale de securitate ale candidatului.

În Austria a crescut, anul trecut, numărul incidentelor de xenofobie, islamofobie și antisemitism, în urma sosirii în țară a imigranților și refugiaților musulmani.

Austria a scos în afara legii simboluri sau sloganuri naziste, precum și negarea Holocaustului – țara fiind anexată de Germania nazistă în 1938 și devenind unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Hitler în Al Doilea Război Mondial.

Oficialul Verzilor a explicat că a trimis poliției mesajul de pe Twitter, pentru ca autorii să fie anchetați pentru amenințare cu moartea și pentru activități neo-naziste.