Evenimentul Zilei > Economie > Când va fi gata cea mai așteptată AUTOSTRADĂ din România
Când va fi gata cea mai așteptată AUTOSTRADĂ din România

Când va fi gata cea mai așteptată AUTOSTRADĂ din România

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe a anunţat astăzi că autostrada Piteşti – Sibiu se va finaliza cu un an mai devreme decât termenul prevăzut în Masterplan.

Autostrada Piteşti – Sibiu ar urma să fie gata în 2021, iar în 15 noiembrie vor fi terminate studiile de fezabilitate pentru trei loturi, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

„Vrem să licităm lotul 1, 4 şi 5 pentru proiect tehnic şi acord de construcţie până la 30 noiembrie”, a spus Buşe, citat de Mediafax. El a adăugat că la loturile 2 şi 3, cele mai dificile, se va finaliza în câteva zile traseul final, iar în aprilie 2017 va fi finalizat studiul de fezabilitate, licitaţia urmând să fie lansată în mai 2017.

Buşe a afirmat că, deşi Master Planul prevedea ca autostrada să fie finalizată în anul 2022, angajamentul CNADNR este să o termine în 2021, cu un an mai devreme. Autostrada Piteşti – Sibiu este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: