De la o amendă de 100 de lire sterlie acum, va trebui să plătească aproape 30.000

Richard Keedwell , inginer pensionat de 71 de ani, din Gloucestershire,  a fost amendat fiindcă a condus cu 35 de mile pe oră (circa 56 km/h) pe o stradă unde limita era 30 de mile (50 km/h). Faptele se petreceau în 2016. În vremea aceea, sancţiunea se ridica la 100 de lire sterline, iar astăzi a ajuns să-l coste aproape 30.000 de lire.

Bărbatul, după cum relatează Tgcom24, a decis să conteste contravenţia, dar după trei ani de procese n-a reuşit să obţină dreptatea. Ajungând astfel în situaţia de a plăti o sumă foarte mare pentru cheltuielile legale şi cele judiciare.

Bărbatul de 71 de ani a povestit că a cheltuit 21.000 de lire pentru a-şi plăti avocaţii şi alte 7.000 fiin costurile deplasărilor sale ca să ajungă la tribunal plus cheltuielile judiciare.

”Sunt obosit şi sătul de întregul sistem care zdrobeşte oamenii, mă simt vinovat pentru pentru toţi banii cheltuiţi: o parte erau pentru fiul meu ca moştenire”, a comentat bătrânul.

El a afirmat mereu că nu a depăşit limita de viteză dar chestiunile avocăţeşti au prelungit procesul şi s-a ajuns la cifra amintită. N-a spus un cuvânt despre îndărătnicia sa şi n-a explicat nimănui de ce n-a renunţat la proces când a văzut că lucrurile merg în dezavantajul său.