Campionat DELICIOS în America Latină: Argentina face cea mai BUNĂ INGHEŢATĂ artizanală | GALERIE FOTO şi VIDEO
- Cristina Stoian
- 4 iunie 2015, 15:15
Echipa argentiniană de maeştri ai îngheţatei formată din Ariel Segesser, Daniel Celentano şi Erica Rodríguez a câştigat cel de-al II-lea Campionat latinoamerican al îngheţatei artizanale, desfăşurat în zilele de 1 şi 2 iunie la Buenos Aires.
Argentina a dovedit că ştie să prepare cea mai bună îngheţată din America Latină şi a câştigat mult râvnitul premiu pentru cea mai bună îngheţată din lume, "Coppa del Mondo della Gelateria", la Rimini, în Italia, relatează EFE.
Concursul, la care au mai participat echipe din Chile (locul II), Mexic (locul III), Columbia, Uruguay şi Brazilia, a prilejuit etalarea măiestriei de a da savoare îngheţatei, prezentată în cupe, cornet ori farfurii, informează Agerpres.
Campionatul s-a desfăşurat în conformitate cu normele cerute de "Coppa del Mondo della Gelateria". Următoarea ediţie a acesteia va avea loc în ianuarie 2016, la Rimini, în Italia, precizează site-ul campeonatodelhelado.com.
Una dintre provocările concursului, "Mistery Box", a constat în prepararea unei îngheţate la cornet cu o savoare specială, fără a avea vreo reţetă, pe baza unor ingrediente surpriză oferite de organizatori.
În cele două zile ale concursului, echipa argentiniană a pregătit cupa 'El Origen" (îngheţată şi sorbet pe bază de pâine, glazură de ciocolată cu lapte, interior de Nutella, cafea), tortul de îngheţată "Transformación" (sorbet de fructe de pădure, îngheţată mousse de lămâie cu şampanie, topping de fructe de pădure, biscuit de cocos), un desert numit "Fusión" (ciocolată albă, ghimbir, morcov, măslină), îngheţata sărată "Modernismo" (brânză Brie şi arpagic verde) şi impresionanta sculptura din ciocolată "La Evolución", al cărei protagonist este polonicul, potrivit site-ului clarin.com.
"Argentina continuă să fie lider în elaborarea îngheţatei în regiune şi pe continent, mai trebuie să o dovedim la nivel mondial, dar suntem foarte aproape", a spus Maximiliano Maccarrone, membru al asociaţiei argentiniene a fabricanţilor de îngheţată AFADHYA (Asociación Fabricantes Artesanales de Helados y Afines).
În Argentina se formează specialişti "păstrându-se tradiţia, ceea ce este foarte important". Cultura îngheţatei "este înrădăcinată în societate".
Potrivit datelor AFADHYA, consumul de îngheţată din Argentina este în creştere - argentinienii consumă în medie 6 kilograme pe an - iar îngheţata nu mai este un produs specific unui anumit sezon.
Noua tendinţă este de a introduce îngheţata sărată, prezentă în mici cantităţi în oferte ale unor restaurante, cafenele şi cofetării, elaborată pe bază de vegetale, condimente sau plante aromatice.
Dalai Lama în turneu alături de Richard Gere | Galerie FOTO şi VIDEO