Polițiștii Serviciului Rutier Constanta au fost prezenți, astăzi, în ai multe parcări din oraș, unde au prezentat copiilor exerciții practice pentru a circula în siguranță pe drumurile publice. În prima parte, cei mici au aflat ce înseamnă fiecare semn de circulație și au primit informații esențiale pentru siguranța lor, ca pietoni, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu .

A doua parte a acțiunii a cuprins o sesiune practică, în care copiii au putut aplica ce au învățat, printr-un joc interactiv de circulație rutieră. La finalul activitătii, copiii au fost premiați cu cărți reprezentând un ghid cu reguli de circulație rutieră pentru preșcolari și școlari, orare, brățări și băuturi răcoritoare.

Potrivit IGPR, “Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.”